- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se anunță o nouă grevă la Ministerul Finanțelor. Angajații vor să-și păstreze locurile de muncă și veniturile. „Am tot încercat să negociem cu Guvernul”

21 Aug, 17:58 • Lupu Alexandra
Grevă de avertisment la Ministerul Finanțelor. Angajații se luptă pentru a-și păstra locurile de muncă și veniturile. Iată mai multe informații.
Se anunță o nouă grevă la Ministerul Finanțelor. Angajații vor să-și păstreze locurile de muncă și veniturile. „Am tot încercat să negociem cu Guvernul”

Angajații Ministerului de Finanțe organizează marţi dimineaţa o grevă de avertisment şi pichetarea instituției. Anunțul a fost făcut de Dorin Modure, președintele federației „Solidaritatea”, informează stiripesurse.ro.

Angajații de la Ministerul Finanțelor anunță o nouă grevă

Sindicaliştii din Administraţia Fiscală organizează marţi dimineaţa o grevă de avertisment şi pichetarea Ministerului de Finanţe. Anunțul a fost făcut de Dorin Modure, preşedintele federației „Solidaritatea”.

El a precizat că motivele pentru care salariații își arată astfel nemulțumirea sunt multe și vechi. Modure relatează că sindicaliștii au încercat de mai multe ori să vorbească cu Guvernul, însă fără rezultat. Se pare că angajații vor să-și păstreze locurile de muncă și veniturile.

Vezi și: ANAF, avertisment pentru Ministerul Finanțelor. Desființarea posturilor vacante din sistemul public afectează veniturile la buget. „Conduce la grave dezechilibre”

„Mâine (marţi, n.r.) urmează să aibă loc o grevă de avertisment în toată ţara, pe unde avem noi membri, şi o pichetare la Ministerul de Finanţe.

Motivele sunt mai multe, sunt mai vechi, le-am tot anunţat în ultimele luni. Am tot încercat să negociem cu Guvernul, nu am reuşit. Noi vrem să păstrăm locurile de muncă, să păstrăm veniturile şi un statut propriu”, a spus Dorin Modure.

El a menționat că cererile angajaților nu sunt nerealizabile. Mai mult decât atât, sindicaliștii au oferit și soluții pentru solicitările propuse.

„Acţiunea principală de mâine este greva de avertisment. Acesta este de la 8:00 la 10:00. Pichetarea este de la 9:00 la 10:00”, spune Dorin Modure.

Angajații Ministerului Finanțelor
Angajații Ministerului Finanțelor

Președintele federației „Solidaritatea” a informat că greva propriu-zisă se va declanșa după cel puțin două zile. El spune că angajații Ministerului de Finanțe vor să vadă dacă Guvernul este dispus să discute cu aceștia.

„După aceasta trebuie să treacă minimum două zile şi putem să declanşăm greva propriu-zisă. Probabil către asta ne vom îndrepta, dar este de durată, trebuie să rezolvi nişte proceduri, trebuie să vedem dacă Guvernul este dispus să discute cu noi şi să mai rezolve din solicitări sau nu. Deci nu ştim ce va fi în viitor, dar următorul pas posibil este greva propriu-zisă”, a declarat Dorin Modure.

Peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane în data de 11 august. Salariații erau nemulțumiți de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Planul Guvernului ar afecta peste 22.000 de angajați din sistem.

Vezi și: Guvernul Ciolacu vrea să desființeze 61% din instituții. Ministerul Culturii trage un semnal de alarmă: „Autoritățile vor fi nevoite să concedieze masiv personalul”