- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Jumbo a cumpărat mall-ul Liberty Center din București

26 Jul, 09:14 • Andrei Alina
Tranzacție surpriză pe piața imobiliară din România. Jumbo a cumpărat mall-ul Liberty Center din cartierul Rahova din București.
Jumbo a cumpărat mall-ul Liberty Center din București

Retailerul grec de jucării şi decoraţiuni Jumbo a cumpărat mall-ul Liberty Center, din cartierul bucureştean Rahova, de la băncile greceşti care îl deţineau, şi pregăteşte amenajarea primului său magazin în cadrul unui mall din România, potrivit surselor Profit.ro.

Citește și: Jumbo a dat lovitura în România. Cu doar 16 hipermarketuri, retailerul grec a înregistrat vânzări de peste 200,48 milioane de euro 

Liberty Center a fost inaugurat în 2008 în urma unei investiţii de aproximativ 70 de milioane de euro. Patru ani mai târziu a fost executat silit de cele trei bănci care au finanţat construcţia – Eurobank EFG Luxembourg, Alpha Bank şi Bank of Cyprus – în baza unei datorii de 61 de milioane de euro.

Citește și: Schimbări majore pentru angajații Jumbo! Paradisul jucăriilor își revizuiește planul de extindere în România

Acum, retailerul grec Jumbo a cumpărat centrul comercial din cartierul Rahova într-o tranzacţie de până la 20 de milioane de euro, spun sursele Profit.ro din piaţa imobiliară.

 

Raiul copiilor, Jumbo, a vândut mai mult în 2022

Gigantul grecesc, Jumbo, a înregistrat o creștere masivă a vânzărilor în ultimul trimestru din 2022. Aceasta se datorează revenirii puternice a cererii, dar și deschiderii magazinului cu numărul 16 în Sibiu. În primele nouă luni ale anului anterior, compania înregistrase un declic de 1,5%.S ubsidiara locală a raportat creșteri de două cifre în fiecare lună începând cu octombrie, conform Profit.ro.

Vânzările Jumbo au crescut, în ritm anual, cu 21% în octombrie și cu 43% în noiembrie, după deschiderea magazinului din Sibiu. În decembrie, vânzările au crescut cu 29% față de aceeași lună din 2021, ducând la 10% avansul la nivelul întregului an.

În 2021, vânzările în România s-au majorat cu 7%, față de o creștere de 13% în 2020.