- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Klaus Iohannis, noi declarații legate de schimbările climatice

04 Oct, 11:30 • Bumbeneci Diana
Președintele Klaus Iohannis le-a vorbit românilor despre schimbările climatice, prin intermediul unui mesaj prezentat la Climate Change Summit. Șeful statului susține că „stimularea efortului național de limitare a schimbărilor climatice și de creștere a calității mediului înconjurător reprezintă pentru o prioritate.
Klaus Iohannis, noi declarații legate de schimbările climatice

Președintele Klaus Iohannis a ieșit public cu noi declarații. Șeful statului a transmis un mesaj, în această dimineață, tuturor participanților la Climate Change Summit, în care subliniază că schimbările climatice au implicații directe asupra siguranței și bunăstării cetățenilor din întreaga lume.

Schimbările climatice, în viziunea lui Klaus Iohannis

Climate Change Summit este un eveniment regional organizat la București. Conform unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, mesajul a fost prezentat de Alexandra-Maria Bocșe, consilier de stat la Departamentul Climă și Sustenabilitate.

În mesajul său, a scos în evidență faptul că la București au venit experți din țară și din afara granițelor, care dezbat și explorează soluții în vederea limitării schimbărilor climatice și a promovării economiei circulare, a sistemelor sustenabile de producție a hranei și rezilienței orașelor, în contextul modificărilor tot mai accelerate ale climei, anunță Agerpres.

„Sunt convins că, în cadrul evenimentului, care se profilează drept unul de referință în Europa Centrală și de Est, veți aborda și provocările specifice acestei regiuni în tranziția climatică. Acumularea dovezilor științifice cu privire la accelerarea acestor schimbări mă preocupă ca cetățean, ca specialist în fizică, precum și ca președinte. Stimularea efortului național de limitare a schimbărilor climatice și de creștere a calității mediului înconjurător reprezintă pentru mine o prioritate”, afirmă șeful statului.

Mai poți citi: Vești noi pentru românii care au rate! ROBOR aduce noi schimbări, în prima zi a săptămânii

Klaus Iohannis, noi declarații legate de schimbările climatice
Klaus Iohannis, noi declarații legate de schimbările climatice

Klaus Iohannis le-a mai spus românilor că este un adevărat susținător al politicilor publice de atenuare și de adaptare la schimbările climatice. Mai mult, Iohannis a explicat că se implică în cadrul Consiliului European și în diferite structuri internaționale, împreună cu alți șefi de stat, în identificarea unor soluții pentru această provocare „majoră”.

În țara noastră, după cum susține șeful statului, problematica schimbărilor climatice se bucură de un interes crescut, cu un număr considerabil de inițiative din zona instituțională, academică, asociativă, neguvernamentală și de afaceri.

„În această cursă contra cronometru pentru limitarea schimbărilor climatice este nevoie de implicarea tuturor, din varii sectoare și domenii profesionale. Provocarea este majoră, dar trebuie să rămânem optimiști că împreună îi putem face față. Dincolo de provocările inerente, tranziția climatică aduce multiple beneficii, printre care enumăr îmbunătățirea calității mediului înconjurător și a sănătății publice, dezvoltarea de noi ramuri economice mai puțin poluante, locuri de muncă în domeniul sustenabilității sau creșterea securității energetice prin investiții în proiecte energetice cu amprentă redusă de carbon”, evidențiază Klaus Iohannis.

După părerea sa, abordarea eficientă a schimbărilor climatice este una integrată, cu intervenții pe mai multe paliere și soluții adaptate contextului regional, național și local.

„Administrația Prezidențială sprijină efortul național de răspuns la schimbările climatice cu raportul ‘Limitarea schimbărilor climatice și a impactului lor: o abordare integrată pentru România’, lansat pe 8 septembrie și aflat în prezent în dezbatere publică. Mă bucur că discuțiile pentru identificarea unor soluții concrete continuă în aceste zile în societate, în cadrul evenimentului dumneavoastră”, menționează Klaus Iohannis.

Citește și: Tinerii din generația Z, neatrași de un loc de muncă. Angajatorii le-au prezentat locuri de muncă potrivite, însă iată ce vor aceștia

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult