- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Klaus Iohannis nu este de acord cu creșterea TVA! „Creșterea TVA-ului este o soluție. După părerea mea, nu este o soluție” -VIDEO

01 Sep, 17:59 • Constantin Cristina
Președintele Klaus Iohannis a discutat cu premierul Marcel Ciolacu în legătură cu creșterea TVA și nu este de acord. Iată declarațiile oficialului.
Klaus Iohannis nu este de acord cu creșterea TVA! „Creșterea TVA-ului este o soluție. După părerea mea, nu este o soluție” -VIDEO

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, aflat într-o vizită în Delta Dunării, că nu susține creșterea generală a cotei TVA și că a discutat despre acest aspect cu premierul Marcel Ciolacu, înainte de plecarea acestuia la Bruxelles, a informat stiripesurse.ro.

Citește și: Marcel Ciolacu a făcut anunțul! Președintele Consiliului European susține aderarea României la spațiul Schengen. „Am căzut de acord”

Klaus Iohannis nu este de acord cu creșterea TVA! „Creșterea TVA-ului este o soluție. După părerea mea, nu este o soluție”

„Am avut o discuție cu premierul înainte să plece la Bruxelles, dacă creșterea TVA-ului este o soluție. După părerea mea, nu este o soluție. Dar dacă pe termen scurt se găsește cu ajutorul experților că anumite măsuri trebuie puse în practică, probabil Guvernul le poate promova. Creșterea TVA-ului sau scăderea TVA-ului au mai fost discutate în foarte multe rânduri în ansamblu, acum nu cred că este o soluție. După părerea mea, soluția constă în creșterea gradului de colectare, adică să se adune banii care se cuvin la bugetul statului”, a declarat șeful statului.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Totodată, Marcel Ciolacu se află la Bruxelles, unde discută cu oficialii europeni despre o serie de măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare și creștere a încasărilor la buget.

Mai mult decât atât, în coaliția de guvernare se iau în calcul mai multe scenarii de lucru, printre care creșterea generală a TVA de la 19% la 20%, sau o creșterea de TVA doar pentru anumite sectoare/activități.

Alte articole: De când intră în vigoare măsurile fiscale în România. Marcel Boloș: „E un demers cât se poate de firesc”