- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Klaus Iohannis recunoaște public meritele celor din Linia Întâi. A fost stabilit actul normativ pentru cei care au participat la acțiuni împotriva COVID-19

18 Oct, 17:35 • Oprea Alina
Personalul din Lini Întâi care a făcut parte din echipa împotriva COVID-19 vor fi recompensați, meritele acstora fiind rcunoscute de către Klaus Iohannis, iar art. 7 alin. (1) din Legea nr. 56/2020 a suferit o modificare promulgată de Președintele României
Klaus Iohannis recunoaște public meritele celor din Linia Întâi. A fost stabilit actul normativ pentru cei care au participat la acțiuni împotriva COVID-19

În decursul zilei de miercuri, Preşedintele Klaus Iohannis a dat aprobarea finală legii care modifică articolul 7, alineatul (1) din Legea nr. 56/2020, care se referă la recunoaşterea contribuţiei personalului medical în lupta împotriva COVID-19. Conform acestui nou act normativ, sporul de până la 30% acordat personalului medical care desfăşoară, coordonează sau conduce misiuni şi responsabilităţi în condiţii de risc semnificativ în timpul stării de urgenţă şi în primele 3 luni de după încheierea acestei perioade va fi finanţat din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, prin intermediul bugetului de stat.

Vezi mai multe despre: România va pregăti medici ucraineni pentru front. Premierul Ciucă: „Este o nouă contribuție importantă pentru sprijinirea Ucrainei”

Linia Intai
Linia Intai

Personalul din Linia Întâi răsplătit!

Astfel, conform legii promulgate miercuri de către şeful statului, personalul medical care se implică în acţiuni medicale împotriva COVID-19 şi care se ocupă de executarea, conducerea sau coordonarea misiunilor şi sarcinilor de serviciu în circumstanţe deosebit de periculoase va beneficia, pe durata stării de urgenţă instituită printr-un decret, precum şi pentru o perioadă de 3 luni după încheierea stării de urgenţă, de un spor de până la 30% din salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie, finanţat din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate prin bugetul de stat, potrivit stiripesurse.ro.

Ziua de miercuri a marcat și semnarea decretului care are în vedere supunerea spre ratificare a Acordului în domeniul Securității Sociale între România și Statele Unite ale Americii semnal la 23 martie 2023 la București.

Vezi mai multe despre: Analiză. Partidul care ar putea ajunge la conducerea Guvernului în 2024. „Românii trebuie să repare ce au stricat politicienii”