- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Klaus Iohannis, susținut de presa din Germania, pentru șefia NATO. ”Este o competiție atipică”

22 Mar, 14:57 • Cornel Ghimeșan
Klaus Iohannis este susținut de presa din Germania, pentru șefia NATO. Datorită candidaturii sale la funcția de secretar general al NATO, președintele României, Klaus Iohannis, stârnește speranță în Est. Urmează să îl învingă pe olandezul Mark Rutte, arată un articol publicat în Diepresse.
Klaus Iohannis, susținut de presa din Germania, pentru șefia NATO. ”Este o competiție atipică”

Klaus Iohannis este susținut de presa din Germania, pentru șefia NATO.

Datorită candidaturii sale la funcția de secretar general al NATO, președintele României, Klaus Iohannis, stârnește speranță în Est. Urmează să îl învingă pe olandezul Mark Rutte, arată un articol publicat în Diepresse.

Citește și Klaus Iohannis, declarații oficiale despre un candidat comun al PSD-PNL la prezidențiale. „Nu rezolvăm probabil mare lucru”

Românii au observat și simțit pe propria piele faptul că președintele Klaus Iohannis și-a pierdut de multă vreme autoritatea avută asupra poporului nostru, însă acum, acesta vrea să meargă și mai departe.

Klaus Iohannis, președintele României, care este de etnie germană, candidează pentru funcția de Secretar General al NATO.

Cu toate că indicele lui de popularitate, atât la nivel național, cât și internațional, a scăzut puternic după aproape 10 ani, iar majoritatea concetăţenilor lui se pronunţă de un timp pentru reducerea mandatului de preşedinte de la 5 la 4 ani, fostul profesor de matematică ar putea conduce în curând cea mai puternică alianţă a lumii, conform Diepresse.com.

În calitate de ”outsider”, dar nicidecum lipsit de şanse, politicianul de 64 de ani intră în cursa pentru obţinerea postului de secretar general NATO.

Ce a declarat președintele României despre Mark Rutte

Favoritul evident pentru succesiunea actualului secretar general demisionar, Jens Stoltenberg, este premierul olandez Mark Rutte.

Totuşi, şeful NATO va fi ales printr-o procedură nu foarte transparentă.

Chiar ieri, la data de 21 martie 2024, Klaus Iohannis a spus câteva cuvinte și despre Mark Rutte, premierul olandez care se va ”lupta” cu Iohannis pentru funcția de secretar general al NATO.

„Fiind o competiție atipică, nu cred că e rolul eu să spun despre celălalt competitor ce va face si cum va face, ne deosebește geografia, istoria și cu siguranță sunt teme unde abordările noastre sunt constructive în ce privește viitorul NATO”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește și Decalogul lui Klaus Iohannis după anunțul despre candidatura la NATO

Cu această ocazie, președintele României a fost întrebat pe cine ar vota, odată ce la primăria Capitalei este un candidat comun susținut de PNL ȘI PSD, și anume, Cătălin Cîrstoiu.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult