- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

La ce folosește cârligul de lângă mânerul căruciorului de cumpărături

10 Mar, 09:06 • Stefan Simion
Căruciorul pe care îl folosim atunci când ne facem cumpărăturile în hipermarketuri este prevăzut cu un accesoriu pe care, cu siguranţă, mulţi dintre noi l-au trecut cu vederea. Mai exact, este vorba despre un cârlig situat în apropierea mânerului.
La ce folosește cârligul de lângă mânerul căruciorului de cumpărături

La cumpărături, acest cârlig este extrem de util, mai ales dacă ai multe produse pe care trebuie să le pui în plase, cum ar fi legumele, fructele, produsele de patiserie sau ouăle. Este recomandat să agaţi în acest cârlig plase cu produse care se pot rupe sau zdrobi uşor. 

La ce folosește cârligul de lângă mânerul căruciorului de cumpărături

În acest fel te asiguri şi că le vei duce intacte acasă şi că nu se rostogolesc prin cărucior riscând, astfel, să le pierzi.

Totodată, poți să agăți umerașele cu haine.

Citeste si Cele mai des falsificate alimente din supermarketuri. La ce să ai grijă când alegi un aliment de pe raft

De asemenea, dacă ai la tine sacoşe în care urmează să îţi încarci cumpărăturile, le poţi agăţa de acest cârlig, iar după ce ai trecut de casa de marcat, deschizi sacoşa (o parte a sacoşei rămâne agăţată de cârlig) şi o încarci. În acest caz, cârligul funcţionează ca o mână care ţine de sacoşă şi este foarte util atunci când eşti singur la cumpărături.

La ce foloseşte compartimentul pliabil al căruciorului

Majoritatea cărucioarelor au un compartiment pliabil în față, în care poţi depozita alimente mici care sunt ambalate în tăviţe. Căpşunile, zmeura, afinele, roşiile sunt câteva dintre alimentele care sunt frecvent ambalate în astfel de tăviţe sau în cutii. Tot în compartimentul pliabil mai poţi pune cartonul cu ouă, prăjituri sau torturi.

Citeste si Singurul lanț românesc de magazine cu peste 100 de supermarketuri se apropie de București. Va deschide o unitate în Crevedia

Compartimentul pentru peturi şi sticle

Și în sfârșit, cărucioarele au un alt compartiment cu balamale în partea de jos. Este folosit pentru depozitarea lucrurilor grele, în special peturi de apă minerală sau sticle de bere. Acest spaţiu de depozitare este mai mult decât bine-venit pentru că, astfel, nu eşti nevoit să ridici sticlele grele în cărucior şi nici nu ocupi inutil spaţiul din cărucior.

Cine a inventat căruciorul din supermarket

În iunie 1937, Sylvan Goldman a introdus în lanțul său de magazine Humty Dumpty din Oklahoma City un dispozitiv format dintr-un cadru metalic și două coșuri de sârmă care să îi ajute pe oameni să transporte mai ușor o cantitate mai mare de produse.

cumpărături

Mai întâi, Goldman a pus un coș de cumpărături pe un scaun pliabil și roți la picioarele scaunului. Împreună cu un angajat de-al sau a început să construiască scheletul metalic.

Totuși, căruciorul nu a avut succes imediat. Bărbații au refuzat inițial să îl folosească pentru că era prea efeminat, iar femeile îl comparau cu un căruț de copii, ceea ce le ofensa. Aşa că Goldman a angajat câteva modele pentru a se plimba cu căruciorul prin magazin și pentru a le arată clienților cât este de util.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult