- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Energiei dă de pământ cu Nicușor Dan. Sebastian Burduja: „Bucureştiul e exemplu de manual de eşec în ceea ce priveşte sistemul de termoficare”

08 Jan, 22:01 • Bumbeneci Diana
Ministrul Energiei îl acuză pe primarul Capitalei pentru modul în care a gestionat problemele cu sistemul de termoficare din București. Sebastian Burduja l-a atacat pe Nicușor Dan în ultimele sale declarații.
Ministrul Energiei dă de pământ cu Nicușor Dan. Sebastian Burduja: „Bucureştiul e exemplu de manual de eşec în ceea ce priveşte sistemul de termoficare”

Liderul formațiunii liberare de la Bucureşti, ministrul Energiei Sebastian Burduja, l-a atacat luni pe primarul Capitalei, Nicușor Dan, și a susținut că Bucureştiul „e exemplu de manual de eşec în ceea ce priveşte sistemul de termoficare”. „Bucureştiul, din păcate, e exemplu de manual de eşec în ceea ce priveşte sistemul de termoficare, susține ministrul Energiei.

Ministrul Sebastian Burduja dă de pământ cu Nicușor Dan

Luni la rând, sute de mii de bucureșteni s-au lovit de situația în care nu au avut apă caldă și căldură, cele mai multe probleme fiind raportate în timpul sezonului rece. Ministrul Energiei condamnă ferm atitudinea pe care a avut-o edilul Capitalei în cazul acestor evenimente neplăcute.

„Bucureştiul, din păcate, e exemplu de manual de eşec în ceea ce priveşte sistemul de termoficare. Alte oraşe din ţară şi din lume ar da orice să poată avea un sistem de termoficare centralizat”, a declarat luni seară, la Antena 3, Sebastian Burduja. Ministrul Energiei afirmă că acest sistem este mult mai eficient, mult mai ieftin, mult mai puţin poluant.

Vezi și: EXCLUSIV. Bunica Alexandra vinde flori la metroul din Pipera, la 74 de ani, pentru a putea trăi de pe o zi pe alta! „Jumătate din pensie o dau pe facturi, cealaltă abia îmi ajunge de medicamente și mâncare”

Sebastian Burduja, sprijin pentru persoanele vulnerabile!
Sebastian Burduja

„Din păcate, primarul Nicuşor a reabilitat vreo 2 kilometri pe fonduri europene, deci a pierdut din POIM câteva sute de milioane de euro şi sunt bani pierduţi definitiv pentru Bucureşti, e adevărat a fazat proiectul deci va atrage sau nu alţi bani europeni. Dacă va fi schimbat avem şanse mai mari să tragem mai mulţi bani europeni pentru reabilitarea sistemului de termoficare”, a mai declarat liderul PNL Bucureşti.

Tot în acest context, ministrul Sebastian Burduja a mai explicat că sunt sute de kilometri de reţea care trebuie înlocuiţi .„O asemenea dimensiune a problemei nu mai există nicăieri în România”, a adăugat Burduja. Conform lui Nicușor Dan, în 2023, au fost reabilitați 50 de kilometri de conductă de termoficare.

Ai mai putea citi: El este românul care s-a îmbogățit pornind o afacere cu doar 300 de dolari. Corneliu Sau: „În acest format au lucrat cam 10-12 ani”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult