- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lege promulgată oficial! Scade dramatic TVA-ul pentru livrările de pompe de căldură, panouri fotovoltaice și solare

12 Jan, 15:40 • Bumbeneci Diana
TVA redus pentru românii interesați să achiziționeze pompe de căldură, panouri fotovoltaice și solare. Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege.
Lege promulgată oficial! Scade dramatic TVA-ul pentru livrările de pompe de căldură, panouri fotovoltaice și solare

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede reducerea cotei TVA de la 19% la 5% pentru livrările de pompe de căldură, panouri fotovoltaice şi solare, anunță Agerpres.

TVA mai mic pentru pompe de căldură, panouri fotovoltaice și solare

Documentul legislativ pentru stimularea investiţiilor în eficienţă energetică prevede completarea articolului 291 alineatul (3) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal,. Se va reduce de TVA aferentă livrărilor de pompe de căldură, panouri fotovoltaice şi panouri solare termice, de la nivelul standard de 19% la 5% asupra bazei de impozitare, în scopul reducerii consumului de energie electrică şi a dependenţei consumatorilor faţă de volatilitatea pieţei de profil.

Te mai poate interesa și informația: Klaus Iohannis a promulgat legea! Ce se întâmplă cu vechimea în muncă pentru medicii de familie și pentru medicii stomatologi

Panouri solare termice
Panouri solare termice

Conform noii legi aprobate de președintele Klaus Iohannis, cota redusă de 5 procente se aplică asupra bazei de impozitare şi pentru livrarea şi instalarea de panouri fotovoltaice, panouri solare termice, sisteme de încălzire cu emisii scăzute de înaltă eficienţă. Este vorba despre cele care se încadrează în valorile de referinţă pentru emisiile de PM stabilite în directivele europene, destinate locuinţelor, inclusiv a kiturilor de instalare, a componentelor, respectiv a soluţiilor complete, după caz, precum şi cele destinate clădirilor administraţiei publice centrale sau locale, clădirilor entităţilor aflate în coordonarea/subordonarea acestora, cu excepţia societăţilor comerciale.

Prin derogare, legea intră în vigoare la 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial al României. Aceasta va putea fi analizată în Partea I din M.O.

Ai mai putea citi și: Autostrada Moldovei prinde tot mai mult contur! Sorin Grindeanu confirmă semnarea contractelor pentru Tronsoanele 2 și 3 Buzău-Focșani

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult