- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Leguma care îi îmbogățește pe români în această perioadă. În cât timp se ajunge la profituri mamut de peste 100.000 de euro

13 May, 17:57 • Fundeanu Madalina
Leguma care aduce profituri record pentru fermieri. În doar câțiva ani, românii pot încasa 100.000 de euro!
Leguma care îi îmbogățește pe români în această perioadă. În cât timp se ajunge la profituri mamut de peste 100.000 de euro

S-a aflat care este leguma care aduce profituri colosale pentru români! Un fermier din Buzău a renunțat la culturile tradiționale și a început să planteze sparanghel. În acest an, bărbatul este optimist și preconizează că va obține o plantație record, conform informațiilor prezentate de Antena 3 CNN.

Leguma care aduce profituri record pentru fermieri

Fermierul Daniel Toma este cât se poate de mulțumit de câștigul obținut, ținând cont de faptul că se ocupă de cultivarea sparanghelului de ceva timp, aflându-se acum în cel de-al șaselea an de producție.

Sparanghelul de la Amara a depășit deja 20 de centimetri, iar acest lucru înseamnă că leguma este numai bună de cules.

„Dacă îl lăsăm să crească peste 30 de centimetri, începe să se ramifice, iar acea parte nu este bună. Se taie de la nivelul solului, iar ce este subțire se aruncă“, a explicat Daniel Toma, fermier, pentru sursa citată anterior.

Ai mai putea fi interesat și de: Ministrul Muncii, detalii de ultimă oră despre salariul minim european. „Ne-am propus să fim undeva în jurul țintei de 50% din salariu mediu brut pe economie”

leguma care îi îmbogățește pe români, sparanghel
leguma care îi îmbogățește pe români

Cheltuielile pentru înființarea unei culturi de sparanghel ating și 25.000 de euro la hectar, iar la o recoltă de minim zece tone la hectar, care se poate obține după patru ani, profitul poate ajunge la aproximativ 100.000 de euro, potrivit Adevărul.

În urmă cu un an, fermierul Daniel Toma a vândut patru tone de sparanghel, de pe trei hectare de teren. Pe de altă parte, anul acesta, bărbatul speră la o producție care să depășească recordul, ținând cont de faptul că este vorba despre o cultură care se află deja în cel de-al șaselea an.

Fermierul din Buzăeu mai cultivă la Amara și broccolini, o legumă înrudită cu celebrul broccoli, dar care are un gust mult mai plăcut și este foarte apreciată de copii, precum și Kalettes, o încrucișare între varza de Bruxelles și varza kale. Această legumă se cultivă deja în țări din vestul Europei și este foarte apreciată pentru calitățile ei.

Vezi mai multe știri: Restaurantul care își „pedepsește” clienții care nu mănâncă tot din farfurie. Taxa suplimentară pe care aceștia trebuie să o plătească