- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Legumele au ajuns la prețuri record în România! Cât a ajuns 1 Kg de roșii, chiar în Postul Paștelui

15 Mar, 16:19 • Bumbeneci Diana
În postul dedicat Învierii Domnului, românii au primit o nouă lovitură! Legumele au ajuns la un nou preț record, aproape de neatins. Iată cât a ajuns să coste un singur kg de roșii.
Legumele au ajuns la prețuri record în România! Cât a ajuns 1 Kg de roșii, chiar în Postul Paștelui

Roșiile au ajuns la un nou preț record. Se știe că pe timpul postului românii consumă cantități foarte mari de fructe și legume proaspete, motiv pentru care comercianții au crescut prețurile. În doar câteva săptămâni, aceste produse s-au scumpit cu un procent uriaș, iar roșiile ocupă primul loc în clasament, anunță Observator.

Roșiile au devenit extrem de scumpe

După ce carnea a ajuns la sume record la raft, legumele și fructele nu au făcut rabat. Atât de aproape de Paște, prețul unei legături de salată sau spanac va ajunge la 1,8 lei, o sumă deloc de neglijat. În comparație cu Italia, Grecia și Spania, românii plătesc mai mult pentru multe dintre legumele și fructele preferate.

Mai mult, potrivit sursei citate, roșiile noastre sunt cele mai scumpe, iar ceapa din România costă mai mult decât cea din țările mediteraneene. Roșiile au ajuns să se vândă în piețe şi supermarketuri, chiar și cu 20 de lei pe kilogram. În schimb, prețul morcovilor este la fel cu cel din Italia.

Vezi și: Moment istoric. Ceapa a atins cel mai ridicat preț din lume! A fost anunțat deja locul în care ceapa e mai scumpă decât carnea de vită

„Un kilogram de roşii costă 3 euro şi 50 de eurocenţi”, a spus un vânzător, pentru observatornews.

La capitolul legume, cartofii au raportat cele mai mari prețuri. În doar 30 de zile, prețul unui kilogram a crescut cu 5%, astfel că acum se vinde cu 4 lei în piețe. În comuna Vidra din județul Ilfov, Ionuț Dragomir deține mai multe sere în care cultivă salată verde și roșii. Din păcate, în acest an a fost nevoit să reducă suprafața cultivată.

Am redus din cauza costurilor. Ale încălzirii. Încălzim cu lemne. folosim undeva la 300 şi ceva de kg pe noapte. Trebuie minim 15 grade noaptea. Preţul seminţei, folia asta s-a scumpit, aţa de legat s-a scumpit”, a declarat Ionuț Dragomir, pentru sursa citată.

Alte subiecte de interes: INS confirmă că alimentele s-au scumpit cu 50%. Lista produselor care au ajuns la preț dublu

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult