- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Li se spunea că sunt grav bolnavi, doar ca să li se vândă aparate la prețuri imense! Cum au fost înșelați pacienții unei clinici din Capitală. Un aparat le era vândut cu 40.000 de lei dar costa de fapt 500 de lei

03 Nov, 20:34 • Gabriela Andreescu
Poliţia Capitalei a pus în aplicare 7 mandate de percheziție la sediul unei societăți comerciale - un centru medical de wellness din Bucureşti - care ar fi păcălit mai multe persoane în vârstă să achiziționeze aparatură nereglementată, din domeniul medical, la prețuri supraevaluate.
Li se spunea că sunt grav bolnavi, doar ca să li se vândă aparate la prețuri imense! Cum au fost înșelați pacienții unei clinici din Capitală. Un aparat le era vândut cu 40.000 de lei dar costa de fapt 500 de lei

Poliția anchetează mai multe cazuri de înșelăciune comise în cadrul unei clinici din București. Pacienților li se spunea că sunt grav bolnavi deși în realitate nu era adevărat. Totul, doar pentru ca să li se vândă o serie de aparate, așa zis ultraperformante, la prețuri chiar și de zece ori mai mari decât cele din piață.

15 persoane au fost duse la audieri, iar prejudiciul este estimat la 150.000 de lei, informează ziare.com

„În cursul acestei zile, 3 noiembrie 2022, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 20 au pus în aplicare 7 mandate de percheziție la sediul unei societăți comerciale, din Sectorul 6, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune și complicitate la înșelăciune, în formă continuată,”  a transmis Poliția Capitalei într-un comunicat

În continuarea comunicatului oficial, anchetatorii explică metodele prin care clinica private din Capitală înșela pacienții

„În fapt, din probatoriul administrat până în prezent, a rezultat faptul că persoanele vătămate erau induse în eroare, de către reprezentanții societății comerciale, cu privire la starea lor precară de sănătate, iar în acest context erau determinate să achiziționeze aparatură nereglementată, din domeniul medical, la prețuri supraevaluate”

Conform unor surse judiciare citate de sursa menționată, un bărbat pe nume Bogdan Ionescu a înființat mai multe societăți comerciale în cadrul unei clinici pe nume Univa. Șarlatanii vizau în special persoane în vârstă cu probleme de sănătate.

Pentru a convinge cât mai multe persoane, escrocii organizau campanii de promovare atât în mediul online cât și în rândul cetățenilor, în piețe și parcuri.

Odată ce victimele ajungeau în cabinet, pretinșii medici de biorezonanță le faceau investigații și le evaluau starea de sănătate, care, de fiecare dată se dovedea a fi „precară”.  Apoi le recomandau echipamentele mult-lăudate, la prețuri supraevaluate.

Clinica din București vindea aparate de biorezonanțî la prețuri supraevaluate
Clinica din București vindea aparate de biorezonanțî la prețuri supraevaluate

Așa-zisele echipamente medicale, cum ar fi saltele, inele cu laser, aparate care îmbunătățesc respirația erau prezentate ca aparate minune care îmbunătățesc viața persoanelor în vârstă.

De exemplu, spun surse Ziare.com, un concentrator de oxigen l-au vândut cu 15.000 în condițiile în care unul pe piață se găsește cu aproape 4000 de lei.

Un aparat laser era vândut cu 5.000 de lei, în condițiile în care pe piață același aparat se găsește la prețul de doar 500 de lei.

Un aparat Body laser era vândut cu 40.000 de lei, când de fapt acest costa 500-1.000 de lei.

Există până în acest moment 9 persoane vătămate care au depus plângeri, însă numărul lor este mult mai mare.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune și complicitate la înșelăciune în formă continuată, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

Citește și: Oradea „sediul” banilor falși! Au fost găsiți 220.000 de euro în bancnote false

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult