- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Licitația pentru Lotul 4 din Autostrada Sudului, Caransebeș-Lugoj, reluată de CNAIR. Noul termen limită pentru depunerea ofertelor

04 Apr, 20:03 • Adrian Popovici
CNAIR a reluat licitația pentru proiectarea preliminară a lotului Caransebeș-Lugoj, lotul 4 de pe ,,Autostrada Sudului” Filiași-Lugoj.
Licitația pentru Lotul 4 din Autostrada Sudului, Caransebeș-Lugoj, reluată de CNAIR. Noul termen limită pentru depunerea ofertelor

Vești bune de la CNAIR. Compania a deblocat licitația pentru proiectarea preliminară a lotului Caransebeș-Lugoj, lotul 4 de pe ,,Autostrada Sudului” Filiași-Lugoj. Economedia notează că această licitație a fost oprită în urmă cu o lună, atunci când se afla în etapa de depunere a ofertelor.

După cum indică informațiile care au ajuns în spațiul public, noul termen pentru licitația necesară pentru acest lot de pe Autostrada Sudului a fost stabilit pe 15 aprilie 2024. Lotul 4 are o lungime de 50 de km., iar contractul o valoare cuprinsă între 18,5 și 22 milioane lei.

Primele trei loturi din Autostrada Sudului, aflate între Filiași și Caransebeș au contracte semnate pentru studiul de fezabilitate cu DP Consult, Egis și Proiect Consult Regiunea Transilvania.

Autostrada Sudului
Autostrada Sudului

Citește și: Se construiește cea mai așteptată autostradă din ultimii 30 de ani. Guvernul ia azi marea decizie

Anunțul CNAIR despre Autostrada Sudului

După cum transmite CNAIR inițial, finanțarea pentru Autostrada Sudului urma să fie asigurată prin Programul de Transport. Cu toate acestea, documentele ar indica faptul că banii necesari acestui proiect încă nu au fost identificați.

,,1. Prezenta procedura de achizitie publica este initiata sub incidenta urmatoarei conditii: Încheierea contractului de achiziţie publică este condiţionată de obţinerea/ aprobarea finanţării serviciilor din fonduri de la bugetul de stat şi/ sau fonduri europene nerambursabile, semnarea contractului fiind posibilă doar în situaţia în care se respectă dispoziţiile referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidenţa legislaţiei privind finanţele publice.

În cazul în care, indiferent de motive, obţinerea/aprobarea finanţării serviciilor din fonduri de la bugetul de stat şi/ sau fonduri europene nerambursabile nu se realizează, Autoritatea Contractantă va aplica prevederile art. 212 alin (1) lit. c) teza a II-a din Legea nr. 98/2016, fiind imposibilă încheierea contractului de achiziţie publică. Autoritatea Contractantă estimează că va obţine finanţarea necesară semnării contractului în primul semestru al anului 2024”,se arată în documentația SEAP privind Autostrada Sudului.

Durata pentru realizarea studiilor de fezabilitate pentru cele 4 loturi de pe Autostrada Sudului este cuprinsă între 18 luni și 26 de luni.

Lotul 1: Filiași – Drobeta Turnu Severin (70 km), 18 luni.

Lotul 2: Drobeta Turnu Severin – Domașnea (65 km), 26 de luni.

Lotul 3: Domașnea – Caransebeș (45 km), 22 de luni;

Lotul 4: Caransebeș – Lugoj (50 km), 18 luni.

„Sunt termene realiste care permit ulterior construcția acestui drum de mare viteză într-o perioadă de timp decentă”, transmitea ministrul Sorin Grindeanu.

Citește și: Prima secţiune de pe Autostrada A14 are finanțare! Sorin Grindeanu: „Am aprobat astăzi, în ședința de Guvern”