- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lista şcolilor din România închise din cauza vremii. Ce se va întâmpla cu orele de curs pierdute

09 Jan, 09:59 • Cornel Ghimeșan
Din cauza condițiilor meteorologice extreme, mai multe școli din diverse județe din țară au hotărât să-și pună lacătul pe ușă pentru a asigura siguranța elevilor și a personalului didactic. Județele din Moldova, afectate de ninsori, viscol și ger, au suspendat activitatea școlară, iar această măsură va afecta zilele viitoare de învățământ.
Lista şcolilor din România închise din cauza vremii. Ce se va întâmpla cu orele de curs pierdute

Autoritățile au decis să închidă școlile pentru a evita riscurile legate de temperaturile scăzute și condițiile de trafic periculoase. În județul Bacău, mai multe unități de învățământ au fost închise, iar orele pierdute vor fi recuperate ulterior, după deciziile consiliilor de administrație ale școlilor. Și în municipiul Iași, școlile vor fi închise marți, în contextul avertizărilor meteorologice de ninsori și viscol. Prefectul județului Iași a subliniat importanța priorității siguranței cetățenilor și a confirmat că recuperarea orelor va fi gestionată la nivelul fiecărei unități de învățământ. În Buzău, elevii din trei școli, Balta Albă, Vâlcelele și C.A. Rosetti, vor trece la învățarea online, ținând cont de condițiile meteo nefavorabile.

Citeşte şi: Meteo 9-11 ianuarie. Gerul va fi resimțit puternic în România

Lista şcolilor din România închise din cauza vremii

Conform informărilor primite din teritoriu până în acest moment, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, astăzi, 9 ianuarie, este suspendată activitatea cu prezență fizică în unități de învățământ din mai multe județe, respectiv:

– Bacău: 3 unități de învățământ, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității
– Botoșani: 4 unități de învățământ, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității
– Brăila: 6 unități de învățământ, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității
– Buzău: 2 unități de învățământ, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității
– Galați: 7 unități de învățământ, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității
– Iasi: toate unitățile de învățământ, prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență
– Neamț: 6 unități de învățământ, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității
– Suceava: o unitate de învățământ, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității

Citeşte şi: Prag siberian de -30 de grade Celsius în România. ANM anunță unde se vor resimți cele mai scăzute temperaturi

Aceste decizii vin în urma avertismentelor meteorologice legate de viscol, ninsori abundente și temperaturi scăzute, care au dus la probleme semnificative în trafic și la perturbări ale vieții zilnice în mai multe zone. Recuperarea orelor de curs pierdute va fi stabilită ulterior, iar autoritățile își propun să prioritizeze siguranța și să minimizeze impactul vremii extreme asupra comunităților școlare.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult