- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 9-11 ianuarie. Gerul va fi resimțit puternic în România

09 Jan, 08:01 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie anunță că procesul de răcire continuă în România. Iată prognoza pentru astăzi și următoarele două zile.
Meteo 9-11 ianuarie. Gerul va fi resimțit puternic în România

Conform meteorologilor de la ANM, marți, 9 ianuarie, vremea va fi rece în cea mai mare parte a țării, chiar deosebit de rece în jumătatea de est și geroasă mai ales dimineața și noaptea în special în nordul, centrul și estul teritoriului. Cerul va avea înnorări și vor fi ninsori slabe ziua, pe arii restrânse în jumătatea de sud. Vântul va avea intensificări în jumătatea de sud-est și pe crestele montane, cu rafale în general de 50…65 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între -10 și 3 grade, iar minimele în general între -18 și -4 grade. Spre dimineață, izolat se va forma ceață cu depunere de chiciură.

Meteo București

Vremea va fi rece, astfel că temperatura maximă va fi de -3…-2 grade, iar cea minimă de -7…-6 grade. Cerul va avea înnorări mai ales în prima parte a zilei când, trecător va ninge slab, apoi se va degaja. Vântul va sufla în general moderat ziua (temporar cu rafale de 40…45 km/h), amplificând senzația de frig.

Meteo miercuri, în țară

Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, dar se va menține rece, iar dimineața și noaptea mai ales în nord, centru și est va fi ger. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în sud-estul extrem. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 4 grade, iar cele minime între -13 și -3 grade, mai coborâte în depresiuni. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață cu depunere de chiciură.

Poți citi: Prag siberian de -30 de grade Celsius în România. ANM anunță unde se vor resimți cele mai scăzute temperaturi

meteo iarna
meteo iarna

Meteo București

Valorile termice diurne vor fi în creștere față de intervalul precedent și se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, însă dimineața și noaptea va fi în continuare rece. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -8…-5 grade.

Meteo joi, în țară

Vremea va deveni normală din punct de vedere termic. Până spre seară cerul va fi mai mult senin, apoi va avea înnorări, la început în regiunile nordice, apoi și în restul teritoriului. Pe alocuri va ninge slab, cu o probabilitate mai mare în zona montană, în Maramureș, Transilvania, Moldova, Muntenia și Dobrogea.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special la altitudini mari, dar și în zonele mai joase de relief din est și pe arii restrânse și în sud. Temperaturile, mai ridicate decât în intervalul anterior, vor avea valori cuprinse între -2 și 7 grade – maximele și între -10 și -1 grad minimele, mai coborâte chiar, în depresiuni. Dimineața și noaptea, izolat, va fi ceață cu depunere de chiciură.

Meteo București

Valorile termice vor continua să crească ușor. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -5…-3 grade. Cerul va fi mai mult senin pe parcursul zilei, apoi va avea înnorări temporare și vor fi condiții să ningă slab. Vântul va sufla slab și moderat.

Poți citi: Ciclonul polar provoacă probleme în România! Cod portocaliu de ninsori abundente. A fost emisă o nouă atenționare de călătorie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult