- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Locuitorii Capitalei rămân fără apă caldă până la mijlocul lunii august. Iată care sunt zonele afectate

01 Aug, 22:17 • Cornel Ghimeșan
Locuitorii sectoarelor 2 și 3, precum și cei care stau în anumite zone din Sectorul 1, vor rămâne fără apă caldă până la jumătatea lunii august.
Locuitorii Capitalei rămân fără apă caldă până la mijlocul lunii august. Iată care sunt zonele afectate

Apa caldă va fi sistată în Sectoarele 2, 3 și în zonele Aviației, Floreasca, Calea Dorobanților din Sectorul 1, până în data de 11 august 2023, a transmis Termoenergetica.

Locuitorii Capitalei rămân fără apă caldă până la mijlocul lunii august

Fără apă caldă până la jumătatea lui august. Potrivit Companiei Municipale Termoenergetica București (CMTEB) SA, pe lângă oprirea CTE Sud în vederea efectuării reviziei anuale, au fost începute și lucrări la conducta Magistralei 3 Sud, în zona străzii Releului și în căminul Releului, unul dintre cele mai importante noduri din sistemul de termoficare din Capitală.

Citește și Începând cu 1 august, Guvernul face plățile pentru o categorie de români. APIA anunță un cuantum de peste 1,5 milioane lei

Cele mai importante lucrări pentru asigurarea funcționării sistemului de termoficare vor fi începute la căminul Releului, unde sunt amplasate vanele ce fac legătura între Magistrala 3 Sud și Magistrala Berceni, respectiv legăturile între conductele de alimentare între CTE Sud si CTE Progresu.

„În următoarele zile, vor fi refăcute toate armăturile și conductele din interiorul căminului. Este unul dintre cele mai mari cămine din rețeaua de termoficare a Capitalei, cu o suprafață de 180 de metri pătrați și în cazul său, expertiza a arătat că prezintă degradări importante ale structurii de rezistență cauzate în mare parte de lipsa investițiilor.

Astfel, vor fi remediate: zone extinse în care acoperirea cu beton a armăturii nu este asigurată; zone în care armătura longitudinală din grinzi, este afectată de rugină, astfel încât, armătura și-a redus diametrul la mai puțin de jumătate (inclusiv zone unde armatura este în totalitate degradată); zone în care armătura transversală din grinzi este afectată de rugină, astfel încât armătura și-a redus diametrul cu circa 5 mm”, a transmis Termoenergetica.

Citește și O importantă companie își închide porțile! 30.000 de persoane vor rămâne fără loc de muncă

Tot acum se desfășoară lucrări de înlocuire a circa 20 de metri de conductă cu diametrul de 1200mm și alți aproximativ 50 de metri de conductă cu diametrul de 1000 mm. Mai mult, vor fi înlocuite și două vane cu diametrul de 1000 mm și alte vane de golire sau de aerisire.

Conducta Magistralei 3 Sud și-a început activitatea în anul 1969, iar zona de rețea are 55 de ani de când funcționează. Reluarea furnizării agentului termic e estimată să se întâmple în data de 11 august 2023.

În același timp, vor fi făcute mai multe lucrări de repearații în zonele Colentina (Dn 800mm), Tineretului ( Dn 500mm și 600mm), Calea Călărașilor (Dn 500mm). Ulterior finalizării lucrărilor, vor fi efectuate manevrele pentru trecerea consumatorilor arondați CTE Sud la alimentarea din CTE Progresu.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult