- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Locul din România care ar putea fi transformat într-un documentar: „Este o regiune pe care aș vrea să o promovez mai mult.”

19 Nov, 18:19 • Oprea Alina
Un jurnalist britanic a rămas uimit de peisajele oferite de zona dobrogeană a României. Odată fascinat, acesta a decis că trebuie să vorbească cu autoritățile pentru a realiza un episod dedicat acestei zone, în serialul documentar „Flavours of Romania”!
Locul din România care ar putea fi transformat într-un documentar: „Este o regiune pe care aș vrea să o promovez mai mult.”

România este o țară cu locuri incredibile, care merită să fie vizitate, iar cei mai mulți dintre străini sunt fascinați de frumusețile pe care le găsesc în țara noastră. Un jurnalist britanic, care a venit să viziteze țara noastră, a remarcat acest loc, rămânând ului de acesta. El a dicutat deja cu autoritățile loocale pentru a-l putea includeîntr-un documentar. Mai mult decât atât, Charlie Ottley, jurnalist din Marea Britanie, în vârstă de 52 de ani, prezintă serialul documentar care are numele de „Flavours of Romania”, având deja două sezoane și a fost filmat în aproape toate regiunile din România, precum Oltenia, Moldova sau Maramureș. Iar, de curând, a vizitat din nou plaiurile noastre și a descoperit o nouă zonă de care s-a îndrăgostit și pe care o consideră minunată.

Citește mai multe despre: Cele mai spectaculoase destinații pe care le poți vizita toamna aceasta. Sunt aproape de București și ușor accesibile

Locul din România care i-a fascinat pe străini!

România are multe de oferit, de la gastronomia bogată până la peisajele de poveste. Mulți dintre străini apreciază frumusețile pe care le oferă țara noastră. Printre aceștia se numără și jurnalistul britanic Charlie Ottley care a promovat regiunile noastre de mai multe ori, inclusiv printr-un serial documentar. Acum, a descoperit un nou loc care l-a fascinat. Este vorba despre Dobrogea, o zonă în care vede un mare potențial.

Zona din România care a fascnat jurnalistul britanic!
Zona din România care a fascnat jurnalistul britanic!

„Dobrogea este minunată, este practic o țară într-o țară. Gastronomia din Constanța este minunată, s-au deschis restaurante noi, iar aceasta este o regiune a vinului. Unele dintre vinurile mele favorite sunt din Dobrogea și există un potențial real pentru un turism al vinului.”, a spus Charlie Ottley, pentru Adevărul, potrivit celor furnizate de cancan.

Charlie Ottley a venit în vizită în România, la Constanța într-un moment special, cu ocazia Zilei Dobrogei, care a fost sărbătorită joi, 14 noiembrie. Însă, de-a lungul timpului a vizitat aproape toată țara noastră. Pe rețelele de socializare, apar mai multe imagini din România, inclusiv o fotografie cu jurnalistul surprinsă în fața Castelului Corvinilor din Hunedoara.

„Are atât de multă istorie, atât de multă civilizație antică, este parte a drumului mirodeniilor, este o regiune pe care aș vrea să o promovez mai mult. Sunt atât de multe de lucruri de spus despre Dobrogea. Am discutat cu autoritățile locale despre un documentar, cu cele mai frumoase locuri, cu lucruri pe care le poți face într-o excursie de o zi, despre istorie, cultură, gastronomie, vin, distracția de pe plajă și toate lucrurile pentru care Constanța este faimoasă.”, a completat jurnalistul brtanic, potrivit sursei citate.

Jurnalistul a realiat deja un episod special în serialul menționat despre această zonă. De asemenea, acest episod are o oră și 16 minute, iar pe parcursul materialului, jurnalistul se plimbă cu barca și vizitează mai multe locuri, inclusiv plaje și câteva sate pescărești.

Citește mai multe despre: Casele de amanet sunt tot mai des vizitate de români. Cifra de afaceri a crescut incredibil în 2023