- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Locul din România în care se construiește o fabrică gigant! Peste 700 de noi locuri de muncă vor fi create

06 Sep, 10:59 • Bumbeneci Diana
O nouă fabrică va fi construită în România. Peste 700 de locuri de muncă vor fi înființate cu această ocazie.
Locul din România în care se construiește o fabrică gigant! Peste 700 de noi locuri de muncă vor fi create

A început construcția unei mari fabrici în România. Într-un oraș mare a început construcția unei noi fabrici, de componente electronice. Primarul spune că este cea mai mare investiție din ultimii șapte ani.

Noua fabrică aduce 700 de locuri de muncă

Diehl Controls, producător german de componente electronice, parte din grupul Diehl Group, a demarat construcţia fabricii de la Braşov, care va fi cea de-a treia unitate a grupului din Europa, după cele din Germania şi Polonia.

Fabrica urmează a fi gata la jumătatea anului 2024, moment în care va începe şi producţia.

„Vom începe cu 4 produse, care sunt deja în portofoliul nostru și vom extinde portofoliul nostru cu sisteme produse doar de fabrica din Brașov, atât sisteme electronice pentru de pompe de căldură, cât și sisteme electronice standardizate IATF (International Automotive Task Force) pentru industria auto. Vorbim de sisteme necesare industriei auto pe care le vom produce doar aici, la Brașov. Și, astfel, și prin aceasta puteți vedea importanța Brașovului pentru noi”, a precizat Josef Fellner, director financiar al DIEHL Controls, potrivit Primăriei Brașov.

Vezi și: Prognoza meteo pentru 17 și 18 iulie. Cum va fi vremea în România. Se intensifică valul de caniculă și vin din nou furtunile

Fabrica va fi construită pe un teren de peste 125.800 de metri pătraţi.

Această investiție este foarte importantă, mai ales că este prima investiție de o asemenea dimensiune, de 40-50 de milioane de euro, în ultimii șapte ani de zile. Este o investiție care se va realiza în zona de nord a Brașovului, o zonă pe care o dezvoltăm și din punct de vedere al infrastructurii, în imediata apropiere se va construi noul pasaj către zona rezidențială a cartierului Tractorul.(…)

Vor fi 600 de locuri de muncă, dar și 100-150 de locuri de muncă în cercetare-dezvoltare, lucru care adaugă la oferta pieței de muncă și contribuie la dezvoltarea acesteia într-un sector specializat. Totodată, este o investiție care încurajează și dezvoltă și învățământul dual. Suntem parteneri împreună cu DIEHL Controls în dezvoltarea învățământului dual și în proiectul de campus pentru care am obținut finanțare din PNRR.”, a declarat primarul Allen Coliban”, spune Allen Coliban, primarul Braşovului.

Fabrica va fi construită pe un teren ce se întinde pe o suprafaţă de peste 125.800 de metri pătraţi, situat pe Bulevardul Griviţei, în zona industrială, cu acces facil către centrul oraşului.

Vezi și: Jobul plătit cu un salariu de 1400 de euro pe lună. Românii care se angajează aici au abonament la clinici medicale private şi posibilitatea de a lucra remote

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult