- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lotul 2 al Autostrăzii București Nord va fi gata înainte de termen! Sorin Grindeanu a anunțat că lucrările vor fi finalizate mai devreme cu un an

11 Apr, 15:45 • Lupu Alexandra
Sorin Grindeanu aduce vești bune! Lotul 2 al Autostrăzii București Nord va fi gata cu un an mai devreme față de termenul anunțat inițial.
Lotul 2 al Autostrăzii București Nord va fi gata înainte de termen! Sorin Grindeanu a anunțat că lucrările vor fi finalizate mai devreme cu un an

Lotul 2 al Autostrăzii București Nord va fi gata mai devreme decât termenul anunțat inițial! Vestea a fost adusă de Sorin Grindeanu, după o verificare pe șantier, în urma căreia a constatat că lucrările efectuate de Umbrărescu nu sunt departe de finalizare, relatează economedia.ro.

Lotul 2 al Autostrăzii București Nord va fi gata mai devreme

Așa cum arată primele informații relatate de Sorin Grindeanu, UMB va termina în august lucrările de pe lotul 2 al Autostrăzii București Nord. Ministrul Transporturilor a făcut o vizită pe șantier, în urma căreia a putut constata că zona va putea fi deschisă cu un an mai devreme decât data prevăzută în contract.

Lucrările au început în august 2022. După un an pe șantier, se vor putea deschide toți cei 19 kilometri dintre DN1 Corbeanca și Afumați, cu descărcare provizorie în DN2. Nodul rutier este prevăzut pe lotul 3, mai exact, locul pentru care contractul cu un constructor din China abia s-a semnat.

Citește și: Sorin Grindeanu, în vizită pe șantierul tronsonului 3 al Autostrăzii Moldovei

Sorin Grindeanu a menționat că lucrările sunt la un progres de 51-52%, iar zilele de lucru efective sunt 96-97, exceptându-le pe cele în care plouă sau în care se celebrează diferite sărbători. În cele din urmă, ministrul a confirmat că lotul 2 va fi deschis în această vară în luna august, cu un an mai devreme de termen.

Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu

„Aici s-a dat ordin de începere în 16 august anul trecut, zilele de lucru efectiv sunt 96-97 exceptând zilele de ploaie și sărbătoare și suntem la un progres de 51-52 % extraordinar.

Termenul de finalizare este în vara anului viitor, dar după discuțiile cu constructorul și cu colegii mei de la CNAIR vom deschide probabil în această vară în luna august, cu aproape un an înainte de termen.

Sunt 19 kilometri între DN 1 și DN 2, iar la nivel de CNAIR vom avea o discuție pentru a face descărcarea în DN 2 nu la Ștefănești pentru a putea deschide toată autostrada. În 3-4 luni vor termina”, explică ministrul Transporturilor.

În ceea ce privește primul lot al Autostrăzii București Nord, se pare că nu se poate semna încă contractul. Acest lucru se întâmplă în urma contestației depusă de Intrakat la CNSC, iar în ceea ce privește lotul 4, UMB poate începe lucrările în această vară, după finalizarea Studiului de Mediu.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Drumul Expres Arad – Oradea se leagă cu Ungaria. Sorin Grindeanu a semnat contractul! Care este data de finalizare a lucrărilor