- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lovitură din plin pentru bugetari! Suma de pe voucherele de vacanță s-a modificat pentru o categorie de români

15 May, 22:26 • Constantin Cristina
Angajații de la stat care primesc vouchere de vacanță vor avea parte de o surpriză. Sumele de pe aceste tichete s-au modificat.
Lovitură din plin pentru bugetari! Suma de pe voucherele de vacanță s-a modificat pentru o categorie de români

Lovitură catastrofală pentru bugetari! Apar noi schimbări în ceea ce privește suma precizată pe voucherele de vacanță, a emis un ordin Ministerul Educației, potrivit cancan.ro.

Ministerul Educației a emis un ordin prin care se vor acorda doar 100 de lei pentru vacanțele din această vară. Așadar, o categorie dintre bugetari nu vor beneficia de suma întreagă suportată de statul român.

Citește și: Vouchere de vacanţă 2023. Categoria de salariaţi care va intra în posesia tichetelor până la sfârşitul lunii mai

Lovitură din plin pentru bugetari! Suma de pe voucherele de vacanță s-a modificat pentru o categorie de români

Profesorii care sunt angajați cu normă redusă sau care au contract de muncă determinat nu vor avea partea de suma întreagă acordată pe vouchere.

Această măsură se aplică și în cazul profesorilor care sunt angajați pentru o oră, de altfel, aceștia vor avea doar 100 de lei pe vouchere.

Cei 1.450 de lei se vor acorda profesorilor care sunt angajați cu normă întreagă, mai exact un program de lucru de 12 luni și 8h/zi. Pentru a afla cu cât se vor reduce sumele de pe vouchere, profesorii trebuie să aibă în vedere următorul lucru. Suma de 1.450 de lei se împarte la 12 luni și la programul normal de 8h. Suma rezultată se înmulțește cu numărul de luni și ore prevăzute în contractul de muncă, urmând ca la final să se aplice un multiplu de 50.

Vouchere de vacanță pentru angajați
Vouchere de vacanță pentru angajați

Totodată, la sfârșitul contractului de muncă, profesorii sunt obligați să restituie voucherele de vacanță neutilizate la data încheierii perioadei de valabilitate a acestora şi/sau a sumelor necuvenite la data încetării contractului individual de muncă/raportului de serviciu.

„Art.8. (1) La primirea voucherelor de vacanţă, personalul beneficiar semnează o declaraţie pe propria răspundere privind restituirea voucherelor de vacanţă rămase neutilizate la data încheierii perioadei de valabilitate a acestora şi/sau a sumelor necuvenite la data încetării contractului individual de muncă/raportului de serviciu.

(2) La sfârşitul perioadei de valabilitate a suportului electronic pe care au fost alimentate voucherele de vacanţă sau la data încetării raporturilor de muncă, beneficiarul are obligaţia de a restitui angajatorului suportul electronic, iar acesta, la rândul lui, va restitui suportul electronic unităţii emitente.

(3) În cazul în care beneficiarul a utilizat în totalitate sau în parte voucherele de vacanţă alimentate electronic, iar ulterior intervine o cauză de restituire, acesta va restitui angajatorului contravaloarea voucherelor de vacanţă necuvenite utilizate, în termen de 60 de zile de la producerea cauzei care determină restituirea.”, arată Ordinul de ministru, în documentul oficial.

Alte articole: Bugetarii primesc o nouă lovitură. Banii din voucherele de vacanță trebuie să fie returnați. Românii au 60 zile la dispoziție să facă acest lucru