- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vouchere de vacanţă 2023. Categoria de salariaţi care va intra în posesia tichetelor până la sfârşitul lunii mai

10 May, 12:33 • Stefan Simion
Salariaţii din Educaţie, fie că vorbim de personalul didactic sau de cel nedidactic, vor primi tichetele de vacanţă până pe 31 mai 2023. Încă o veste bună este faptul că aceşti angajaţi vor beneficia de vouchere de vacanţă şi în următorii patru ani.
Vouchere de vacanţă 2023. Categoria de salariaţi care va intra în posesia tichetelor până la sfârşitul lunii mai

Vouchere de vacanţă 2023. Aceste tichete sunt valabile un an de zile de la data alimentării suportului electronic. Atenţie! Aceasta nu este perioada de valabilitate a suportului, ci perioada în care tichetele pot fi folosite pentru rezervări în unităţile de cazare.

Vouchere de vacanță 2023. Salariaţii din învăţământ primesc tichete până în 2026

Profesorii și angajații din învățământ vor primi vouchere de vacanță și în următorii patru ani, conform ordinului de ministru nr. 4.072/2023, semnat pe 26 aprilie, obținut de Edupedu.ro. Deocamdată, ordinul nu a fost publicat în Monitorul Oficial.

Valoarea voucherelor de vacanță este de 1.450 de lei. Filele au valori de 50 sau de 100 de lei. Suma este impozabilă în luna în care beneficiul este acordat, iar potrivit Codului Fiscal, impozitul pe venit este de 10% în acest caz. Acest lucru nu se traduce, însă, printr-un impozit fix de 145 de lei, ci implică un calcul bazat pe grila de salarizare și de deduceri.

Citeste si Bugetarii primesc o nouă lovitură. Banii din voucherele de vacanță trebuie să fie returnați. Românii au 60 zile la dispoziție să facă acest lucru

Beneficiază de acestea persoanele care au desfășurat efectiv activitate în anul pentru care se acordă, iar valoarea voucherelor de vacanță este proporțională cu perioada lucrată”, se arată în ordinul de ministru.

Cum se folosesc tichetele de vacanţă

Voucherele de vacanţă nu pot fi folosite în alt scop decât pentru achiziţionarea de servicii de cazare. Comercializarea voucherelor de vacanță în schimbul unor sume de bani este și ea interzisă, amenda pentru vânzarea lor fiind de 26.600 de lei. Orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete emise pentru altă persoană va primi o amendă de 13.300 de lei.

Citeste si Anunțul zilei! Românii vor primi noi vouchere de la 1 septembrie. Marcel Boloș: „Aceste tipuri de vouchere să aibă o valoare de 25.000 de lei”

Odată ce a primit voucherele de la angajator, beneficiarul alege agenția, hotelul, pensiunea sau unitatea de cazare unde dorește să meargă în vacanță. Verifică, apoi, dacă unitatea aleasă primeşte tichete de vacanţă, ulterior merge la hotel/pensiune/agenție etc. și plătește pur și simplu cu voucherele.

Voucherele de vacanță sunt scutite de plata CAS și CASS.

 

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult