- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lovitură după lovitură pentru românii care au vacanțe programate în străinătate. După problemele cauzate de WizzAir, o altă companie anunță că elimină 2% din zboruri

11 Jul, 15:23 • Cornel Ghimeșan
Se pare că vara aceasta nu este una tocmai prielnică pentru călătorii în străinătate. Pe lângă haosul creat de WizzAir, o altă companie aeriană a anunțat că va elimina 2% din zborurile pe care le operează în prezent.
Lovitură după lovitură pentru românii care au vacanțe programate în străinătate. După problemele cauzate de WizzAir, o altă companie anunță că elimină 2% din zboruri

Compania aeriană easyJet a eliminat 2% dintre zborurile pe care le operează în perezent, dat fiind că există probleme majore în ceea ce privește controlul traficului aerian din Europa, a informat Reuters. Din această cauză, sectorul turismul este în alertă maximă, deoarece cel puțin 180.000 de clienți vor fi afectați de această situație.

Alte articole: Bătaie de joc pentru 200 de români, rămași blocați în aeroportul din Lisabona. Zborul WizzAir a fost anulat, oamenii au dormit pe jos și au ajuns la capătul puterilor

Problemele legate de controlul traficului aerian ar putea afecta profund toate zborurile din această vară, iar cei care activează în domeniul turistic se teme de acest scenariu dat fiind că există un precedent. Anul trecut, sezonul de vârf a fost lovit de anulări, iar în aeroporturi s-a creat un haos de nedescris, tocmai pentru că industria nu a avut suficient personal astfel încât să poată gestiona sitația eficient. Cererea de după pandemia de Covid-19 a crescut foarte mare.

În această vară, problemele legate de controlul traficului aerian vor fi probabil punctul slab, potrivit avertismentelor Eurocontrol, care gestionează spaţiul aerian european.

Sute de zboruri anulate

EasyJet este cea mai mare companie aeriană din Marea Britanie dacă ținem cont de numărul de pasageri. Compania a anunțat că modificările pe care le fac acum sunt gândite astfel încât în viitorul apropiat să nu existe anulări de ultimă oră. Aceștia sunt de părere că anulările zborurilor în ultima clipă sunt  mai costisitoare și mai neplăcute pentru pasageri.

EasyJet a anulat 1.700 de zboruri, iar acest lucru se întâmplă din cauza îngrijorări cu privire la traficul aerian, pentru că de altfel, compania dispune de multe echipaje și de mulți piloți. Cele mai multe dintre zborurile anulate sunt de la cea mai mare bază de la aeroportul Gatwick din Londra, din cele 90.000 programate pentru restul lunilor iulie şi august.

Conform easyJet, 95% dintre pasagerii afectaţi au fost deja orientaţi către un zbor alternativ, deoarece a avut în mare parte zboruri consolidate cu frecvenţe mari.

Spaţiul aerian al Europei a fost afectat de războiul din Ucraina, lăsând mai puţină capacitate pentru aeronave, plus că problemele de personal în unele locaţii de control aerian şi grevele provoacă blocaje, ceea ce face ca anulările în ziua respectivă să fie mai probabile.

”Ne pare rău pentru orice inconvenient pe care acest lucru l-ar fi cauzat”,a declarat easyJet într-un comunicat.

Citește și: Zboruri anulate de pe aeroportul din Otopeni. Compania Dan Air a anunțat că suspendă mai multe zboruri

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult