- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lovitură pentru români. Se confirmă creșterea RCA. Ce prețuri picante vor plăti șoferii în 2023

16 Dec, 15:17 • Bumbeneci Diana
Se confirmă creșterea prețurilor pentru polițele de asigurare. ASF anunță cu cât vor fi acestea majorate din 2023.
Lovitură pentru români. Se confirmă creșterea RCA. Ce prețuri picante vor plăti șoferii în 2023

Proiectul de normă al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a fost adoptat. Este vorba despre documentul de lege privind creşterea contribuţiilor datorate de asigurătorii care activează pe zona asigurărilor generale la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) de la 2,5%, la 4%, în urma efectelor falimentului City Insurance.

RCA
RCA

Cresc prețurile la RCA

Așadar, începând din ianuarie 2023 proiectul va intra în vigoare. Prin noua modificare, românii vor trebui să scoată cel puţin 100 mil. euro din buzunar pentru a acoperi gaura lăsată de City Insurance, potrivit estimărilor ZF.

Această modificare a cotei contribuţiei pe care asigurătorii o vor avea de plătit la FGA inevitabil va veni şi cu o majorare a preţului poliţelor, incluzând creşterea tarifelor la poliţele RCA.Contribuţiile pe care companiile de asigurări le plătesc lunar la FGA se regăsesc în preţurile practicate la produsele de asigurare.

Conform datelor analizate, se pare că majorare a contribuţiilor plătite de asigurători la FGA a fost în 2 februarie 2022. La acea vreme, ASF a adoptat norma care a crescut contribuţiile de la 1% la 2,5%, în timp ce contribuţiile din zona asigurărilor de viaţă au rămas la nivelul iniţial de 0,4 procente.

Ai mai putea citi și: VIDEO. Moment istoric în România. Primul tronson din Autostrada Pitești-Sibiu, deschis de astăzi traficului

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult