- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lovitură pentru românii care călătoresc la low-cost. Biletele de avion ajung la noi prețuri record

09 Mar, 10:02 • Bumbeneci Diana
Biletele de avion s-au scumpit în medie cu 40% în ultimul an. Cu toate acestea însă, interesul pentru călătorii se menține destul de mare.
Lovitură pentru românii care călătoresc la low-cost. Biletele de avion ajung la noi prețuri record

Prețul biletelor de avion a crescut a crescut în medie cu 40% în ultimul an, conform datelor Vola. Preţul mediu al biletelor de avion a crescut de la 109 euro în februarie 2022 la circa 157 euro în februarie 2023, anunță ZF.

Prețul biletelor de avion ajunge la un alt record

Se mai găsesc bilete ieftine, dar nu mai sunt atât de ieftine ca în alţi ani, cele de 20 de euro sunt foarte rare. Nu toate companiile aeriene au mărit preţurile, vorbim în special de companiile low-cost. Vedem preţuri destul de apropiate între cele practicate de companiile de low-cost şi cele de linie“, spune Claudia Tocilă, director de marketing la Vola.

Mai poți citi: În ciuda crizei economice, călătoriile cu avionul au fost în topuri. A fost raportată o creștere de 87,5%

Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în zona companiilor low-cost. Ryanair a avut în perioada menţionată o creştere de 87%, de la 64 euro la 120 euro. Wizz Air a avut în aceeaşi perioadă o creştere de 24%, de la 94 euro la 117 euro preţul mediu al biletului.

Creşterea preţului biletelor a fost implementată şi ca urmare a reintroducerii curse­lor intercontinentale. Cu toate acestea, oamenii vor în continuare să călătorească, creşterea preţurilor nu reprezintă pentru călătorii români un impediment atât de mare încât să renunţe la vacanţe.

Vezi și: Incredibil. Motivul pentru care un bărbat care a câștigat 10 milioane la pariuri sportive a cărat banii cu roaba de la limuzină la avion

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult