- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lucian Heiuș devine noul secretar general al Ministerelor Finanțelor, după ce a renunțat la conducerea ANAF

04 Jul, 12:54 • Constantin Cristina
Fostul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuș, revine în politică, după o lună de pauză. Marcel Ciolacu l-a numit în funcția de secretar general la Ministerul Finanțelor.
Lucian Heiuș devine noul secretar general al Ministerelor Finanțelor, după ce a renunțat la conducerea ANAF

Lucian Heiuș se reîntoarce cu o nouă funcție în politică. După o lună de pauză, de la conducerea ANAF, acesta a fost numit secretar general la Ministerul Finanțelor, a informat Ziarul Financiar.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ! Lucian Heiuș, președintele ANAF, și-a dat demisia!

Lucian Heiuș devine noul secretar general al Ministerelor Finanțelor, după ce a renunțat la conducerea ANAF

Premierul Marcel Ciolacu a luat această decizie, ulterior fiind publicată și în Monitorul Oficial. Heiuș a fost pus în locul cu rang de secretar de stat, în locul Mirelei Călugăreanu, în mai 2022.

„Lucian-Ovidiu Heiuș, consilier superior în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Timișoara — Agenția Națională de Administrare Fiscală, exercită, cu caracter temporar, prin detașare, funcția publică vacantă din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Ministerului Finanțelor pentru o perioadă de 6 luni”, se arată în decizia premierului.

Lucian Heiuș
Lucian Heiuș

Lucian Heiuș și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) în 29 mai 2023, funcție pe care o deținea din mai 2022. Aceasta s-a întâmplat în contextul în care instituția a fost criticată pentru „gaura” bugetară.

Heiuş are 57 de ani și are diplomă de licență la Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj Napoca – Facultatea de Științe Economice și un master la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad – Facultatea de Științe Juridice.

În ultimii ani, Lucian Heiuș a fost director general la SC Uzina Mecanică Orăștie (2012-2013), director executiv la Camera Agricolă Județeană Hunedoara şi director general adjunct în cadrul Direcției Generale a Domeniilor Reglementate Specific şi Direcției de Buget, Contabilitate Internă, Investiții şi Achiziții Publice din cadrul Ministerului Finanțelor Publice.

Lucian Heiuș a mai fost director general la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara (2013-2014), director executiv – servicii interne (mutare temporară) (2014-2015), director general (2016) la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara.

Alte articole: Cu banii în pungă la ANAF. Peste 300.000 de firme din România nu au cont bancar. Lucian Heiuș: „Vin cu plăsuţa şi plătesc nişte impozite cash la trezorerie”