- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lucrările la Autostrada Braşov-Bacău se amână. Din nou. CNAIR reia licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate. Când ar putea fi gata tronsonul

02 Nov, 19:55 • Gabriela Andreescu
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că se reia licitaţia pentru elaborarea studiului de frezabilitate necesar construcţiei autostrăzii Braşov- Bacău.
Lucrările la Autostrada Braşov-Bacău se amână. Din nou. CNAIR reia licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate. Când ar putea fi gata tronsonul

Licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar construcţiei Autostrăzii Braşov – Bacău va fi reluată, iar documentaţia de atribuire pentru lansarea procedurii de achiziţie publică au fost transmise în sistemul electronic de achiziţii publice, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), într-un comunicat de presă.

„Colegii mei au transmis astăzi spre validare documentația pentru atribuirea unui nou contract care va avea o perioadă de 28 de luni, din care 24 de luni pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate”, a explicat directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Potrivit CNAIR, miercuri a fost transmisă în SICAP documentaţia de atribuire pentru lansarea procedurii de achiziţie publică pentru finalizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Braşov-Bacău, informează news.ro.

Durata contractului de proiectare este de 28 de luni, din care 24 de luni pentru finalizarea studiului de fezabilitate.

Lucrările la Autostrada Braşov-Bacău se amână
Lucrările la Autostrada Braşov-Bacău se amână

Reprezentanţii CNAIR au precizat că, după validarea documentaţiei, va putea fi lansată licitaţia propriu-zisă aferentă contractului de proiectare.

”Autostrada Braşov – Bacău are ca scop să asigure o legătură rutieră de înaltă calitate între regiunile Moldova şi Transilvania. Proiectul va asigura realizarea unui sector de autostradă ce va face legatura între oraşele Braşov şi Bacău, acesta făcând parte din autostrada cu denumirea generică „Moldova”, indicativ A5 cuprins în MPGT şi care realizează legătura între localităţile Braşov – Târgu Secuiesc – Oneşti – Bacău. Având în vedere prioritizarea proiectelor realizată în cadrul Planul Investiţional (P.I.), proiectul este cuprins in strategia de finanţare în cadrul noului Program Operaţional Transport 2021-2027”, a arătat sursa citată.
Proiectul este cuprins în strategia de finanţare în cadrul noului Program Operaţional Transport 2021-2027.

 

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult