- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lufthansa, anunț de interes pentru călători! Cursele către această destinație se suspendă

12 Apr, 10:10 • Fundeanu Madalina
Lufthansa suspendă zborurile către și de la Teheran. Este alertă din cauza situației tensionate din Orientul Mijlociu.
Lufthansa, anunț de interes pentru călători! Cursele către această destinație se suspendă

Compania aeriană germană Lufthansa anunță suspendarea zborurilor sale către și de la Teheran, până sâmbătă, „din cauza situației actuale din Orientul Mijlociu”, relatează AFP, citat de News.ro.

Lufthansa suspendă zborurile către și de la Teheran

De la începutul lunii aprilie și în urma unui atac israelian la Damasc, în Siria, situația este mult mai tensionată în regiune, scrie sursa citată.

Acest atac israelian vizând Consulatul Iranului la Damasc s-a soldat cu 16 morți, inclusiv șapte membri ai Corpului Gardienilor Revoluției, armata ideologică a republicii islamice, potrivit unui ONG.

„Regimul malefic a făcut o greșeală (…). El trebuie să fie pedepsit și va fi”, a amenințat ayatollahul Ali Khamenei într-un discurs transmis în direct cu ocazia Eid al-Fitr, sărbătoarea care marcheză luna postului musulman al Ramadanului.

Ministrul israelian de Externe Israel Katz i-a răspuns pe X – în persană – șefului statului iranian.

„Dacă Iranul desfășoară un atac de pe teritoriul său, Israelul va răspunde și va ataca Iarnul”, a amenințat el.

Citește și: Grevă de proporții la Lufthansa. Aproape 100.000 de pasageri vor fi afectați

Lufthansa
Lufthansa

Iranul a amenințat deja să riposteze față de acest atac care a exacerbat și mai mult tensiunile regionale, pe fondul Războiului din Fâșia Gaza între Isarel și mișcarea islamistă palestiniană Hamas, susținită de Iran.

Un aliat aprig al președintelui sirian Bashar al-Assad, Teheranul dispune de „consilieri militari” în Siria, în care a izbucnit un război civil în 2011.

Isarelul, care ameință să nu permită Iranului să se instaleze la frontiera sa, a efectuat sute de atacuri în Siria vecină vizând poziții ale puterii siriene, unor grupări proiraniene și ținte militare iraniene.

Compania aeriană care va introduce zboruri speciale pe 2 rute noi din ţară

Mihai Jurca, city managerul Municipiului Oradea, a semnat, joi, 11 aprilie, la Chișinău, contractul de asociere în participație între Societatea Air Oradea și operatorul de transport aerian HiSky Europe SRL, conform unui comunicat emis de Consiliul Județean Bihor.

Potrivit contractului, valabil pentru o perioadă de 5 ani, HiSky va efectua 5 zboruri pe săptămână pe ruta Oradea – București și retur, precum și 3 zboruri pe săptămână pe ruta Oradea – Londra și retur. În plus, din Oradea vor fi operate curse charter către 3 destinații, care vor fi anunțate public în viitorul apropiat, scrie Antena 3.

Vezi mai multe știri: Anunț important pentru călători! Lufthansa va relua în ianuarie zborurile către Tel Aviv