- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

George Copos face în continuare profituri bune cu hotelurile sale. Grupul Ana Hotels a avut anul trecut venituri de 87 de milioane de lei, în creştere cu 70% faţă de 2020

09 Nov, 11:06 • Gabriela Andreescu
Compania hotelieră ANA Hotels, una dintre cele mai mari de pe piaţa loca­lă, ce o­pe­rează ho­te­lurile A­the­nee Pa­lace Hilton şi Crowne Plaza din Capitală, dar şi hoteluri la mare şi în Poiana Braşov, va atinge anul acesta 91% din ci­fra înregis­trată în anul de referinţă 2019.
George Copos face în continuare profituri bune cu hotelurile sale. Grupul Ana Hotels a avut anul trecut venituri de 87 de milioane de lei, în creştere cu 70% faţă de 2020

Hotelul de cinci stele Athenee Palace Hilton din Capitală trece printr-o renovare completă, şapte luni de zile a operat cu 132 de camere faţă de 283 de camere.

„Anul acesta vom atinge 91% din cifra înregistrată în anul 2019 în con­diţiile în care la A­thé­néé Palace Hilton şapte luni de zile am operat cu 132 de camere faţă de 283 de camere. La toate celelalte hoteluri, de la mare şi de la munte am depăşit veniturile din 2019“, a declarat pentru ZF George Copos, proprietarul grupului hotelier Ana Hotels.

Grupul Ana Hotels a înregistrat anul trecut venituri de 87 de milioane de lei, în creştere cu 70% faţă de anul 2020, cel mai dificil an în turism. Pentru comparație, în anul de referinţă 2019, cel mai bun an din turism, Ana Hotels se afla pe primul loc în topul compa­niilor hoteliere la nivel naţional, cu o cifră de afaceri de 167 milioane lei, potrivit mfinante.ro.

Hotelul de cinci stele A­thé­néé Palace Hilton din Ca­pitală trece printr-un proces complet de renovare.
De la 1 ia­nuarie clădirea istorică, ce datează din 1914, va prelua bran­dul Intercontinental, brand de cinci stele al grupului Intercontinen­tal, unul dintre cele mai mari lanţuri ho­teliere din lume.

„Am finalizat la hotelul A­thé­néé Palace Hilton renovarea camerelor, vom finaliza şi zona de lobby iar anul viitor ne vom concentra pe renovarea zonei de food&beverage, restaurante­le. De la 1 ianuarie hotelul va prelua brandul Intercontinental, un brand în care am mare încredere“, a mai spus omul de afaceri George Copos

Grupul Ana Hotels a înregistrat anul trecut venituri de 87 de milioane de lei, în creştere cu 70% faţă de anul 2020
Grupul Ana Hotels a înregistrat anul trecut venituri de 87 de milioane de lei, în creştere cu 70% faţă de anul 2020

Investiţia în renovarea hotelului este realizată parţial din fondurile pro­prii, iar o parte din bani vin dintr-un credit bancar. BRD Groupe Societe Generale a acordat un credit de 20 mi­lioane euro grupului ANA Hotels pen­tru cofinanţarea proiectului de renovare a hotelului Athenee Palace Hilton Bucharest. Investiţia totală se ridică la 30-40 de milioane de euro, potrivit omului de afaceri.

Pe lângă Athenee Palace Hilton şi Crowne Plaza din Bucureşti, George Copos mai controlează hotelurile Sport, Bradul şi Poiana din Poiana Braşov. Compania hotelieră mai deţine Hotelul Europa împreună cu centrul SPA ANA Aslan Health Spa din Eforie Nord. Omul de afaceri spune că are în plan să renoveze integral şi hotelul Europa din Eforie Nord dar şi hotelul Sportul din Poiana Braşov, informează sursa citată.

„Vom renova integral din octombrie anul viitor hotelul Europa de la mare iar în 2024 avem în plan renovarea integrală a hotelului Sport din Poiana Braşov. În criză facem investiţii“, a mai spus omul de afaceri.

În 2020, în plină pandemie, afacerile ANA Hotels s-au redus cu 67% la doar 55 milioane lei iar pierderile se ridicau la 19 milioane lei, faţă de profit anul anterior.

George Copos a intrat în domeniul hotelier în urmă cu peste 20 de ani, când a cumpărat hotelurile Sport, Poiana şi Bradul din Poiana Braşov şi fostul hotel Flora, actualul Crowne Plaza din Bucureşti. Omul de afaceri a cumpărat ulterior clădirea în care funcţionează hotelul Athenee Palace Hilton.

Citește și: Fostul fotbalist Ilie Dumitrescu intră în forță pe piața hotelieră! Află unde va fi localizat hotelul de lux al fostului internațional al „Generației de Aur“

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult