- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Luni vor fi dați în trafic încă 13 kilometri din Autostrada Bucureștiului A0. Se fac ultimele pregătiri 

12 Apr, 10:49 • Fundeanu Madalina
Mai sunt doar câteva zile până la inaugurarea unei noi secțiuni din Autostrada Bucureștiului! Se fac ultimele pregătiri pe A0, la nodul rutier cu DN4, de la Popești Leordeni.
Luni vor fi dați în trafic încă 13 kilometri din Autostrada Bucureștiului A0. Se fac ultimele pregătiri 

Luni, 15 aprilie, vor fi dați în trafic încă 13 kilometri din Autostrada Bucureștiului A0, conform estimărilor făcute de oficialii de la Transporturi. La nodul rutier cu DN4, de la Popești Leordeni, se fac ultimele pregătiri, potrivit lui Alexandru Lancuzov, reporter Radio România Actualități, citat de Economica.net.

Mai sunt doar câteva zile până la inaugurarea unei noi secțiuni din Autostrada Bucureștiului!

„AMR : 3 zile până la prima inaugurare de autostradă din 2024 ! Luni, 15 aprilie se deschid încă 13 kilometri din Autostrada A0 București : lotul dintre Jilava-Vidra -Popești Leordeni de pe A0 Sud se deschide luni, 15 aprilie.

La nodul rutier de la Popești -Leordeni se fac ultimele pregătiri : montarea parapetelor, trasare de marcaje și montare indicatoare. Următorii 10 kilometri până la Autostrada Soarelui vor fi deschiși în iunie. (Aproape 4 ani pentru 33 de kilometri de autostradă)”, a transmis Alexandru Lancuzov, pe pagina proprie de Facebook.

Este de reamintit faptul că ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat la începutul săptămânii că luni vor fi dați în trafic încă 13 kilometri din Autostrada Bucureștiului (A0). Este vorba de tronsonul cuprins între DN5 și DN4, construit de turcii de la Alsim Alarko.

Citește și: Descoperiri uluitoare pe Autostrada Bucureștiului! Obiectele datează de acum 7000 de ani

Autostrada Bucureștiului A0
Autostrada Bucureștiului A0

„Pe A0 Sud, exact peste o săptămână se vor da în circulație încă 13 kilometri de autostradă, urmând ca undeva în iunie să dăm diferența de 10 kilometri, să se facă legătura de la DN4 – unde se va ajunge săptămâna viitoare – până la Autostrada A2”, a declarat șeful Transporturilor la DIGI24.

El a subliniat că cei 10 kilometri de autostradă dintre DN4 și Autostrada Soarelui A2, construiți tot de Alarko, vor fi recepționați undeva în iunie.

„Și partea de 17 kilometri, lotul 3, adică de la A1, undeva în această toamnă, în septembrie”, a continuat șeful Transporturilor, cu referire la lotul construit de grecii de la Aktor.

În decembrie anul trecut au fost dați în trafic aproximativ nouă kilometri din A0 Sud, între DN5 (1 Decembrie/Jilava) și DN6 (Cornetu/ Bragadiru), după cum a informat la acel moment Cristian Pistol, directorul general al CNAIR. Acest sector făcea parte din lotul 2 Sud, construit de turcii de la Alarko.

Care sunt șansele să putem circula pe A0 între între A1 și A2 până în toamnă

De asemenea, secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu menționează la rândul său că sunt șase să fie finalizate lucrările la Autostrada Bucureștiului Sud între A1 și A2 până la toamnă, dar doar dacă anumite condiții vor fi respectate.

În schimb, unii pasionați de infrastructură nu sunt încrezători că grecii de la Aktor vor putea finaliza în 2024 lucrările pe lotul 3 al A0 Sud.

Vezi și: Se deschide circulația pe noul pasaj de pe Autostrada Bucureștiului A0. Anunțul CNAIR