- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

MAE a emis o nouă alertă. Toți românii din Spania sunt vizați

01 Feb, 16:33 • Bumbeneci Diana
Ministerul Afacerilor Externe a emis o nouă alertă de călătorie. Românii din Spania sunt vizați în perioada următoare.
MAE a emis o nouă alertă. Toți românii din Spania sunt vizați

Atenționare de călătorie MAE. Spania va fi profund afectată de o grevă a controlorilor de trafic aerian în Comunitatea Autonomă Andaluzia, anunță Agerpres.

Alertă de călătorie emisă pentru Spania

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe (MAE)anunță cetățenii români care se află, tranzitează sau au în plan să călătorească în Regatul Spaniei – Comunitatea Autonomă Andaluzia că Asociaţia Sindicală Andaluză (CCOO) şi Uniunea Sindicală a controlorilor de trafic aerian (USCA) conformă o nouă grevă. Autoritățile au anunţat, pentru zilele de 6, 13, 20 şi 27 februarie, greve ale controlorilor de trafic aerian.

Citește și: Atenționare de călătorie pentru toți românii! MAE a emis alerta

Potrivit primelor date făcute public pe pagina oficială a celor două organizaţii, aeroportul San Pablo din Sevilla (provincia Sevilla) şi aeroportul Jerez La Parra din Jerez de la Frontera (provincia Cadiz) sunt vizate de acţiunea sindicală grevistă. Datele au fost publicate de MAE, într-un comunicat transmis miercuri.

Spania
Spania

„Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla: +34 954 233 243, +34 954 230 947, +34 954 624 053, +34 954 624 070, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al oficiului consular al României la Sevilla: + 34 648212169”, a transmis MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web www.meteoalarm.org, sevilla.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Ai mai putea citi: Alertă de călătorie în Bulgaria! MAE a emis COD ROȘU

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult