- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

MAE face un nou anunț astăzi: doi români au murit în războiul din Israel

13 Oct, 13:19 • Fundeanu Madalina
Războiul dintre Israel și Hamas produce mai multe victime. 2 români au fost declarați morți.
MAE face un nou anunț astăzi: doi români au murit în războiul din Israel

Doi cetățeni români au fost găsiți decedați până acum în războiul dintre Israel și Hamas. Cel de-al doilea deces a fost anunțat vineri, 13 octombrie, de Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Amândoi erau stabiliți în Israel, potrivit știripesurse.ro.

Doi români au murit în războiul din Israel

Cea de-a două persoană ucisă în luptele care au intrat în șaptea zi este chiar persoana dată dispărută joi de autoritățile israeliene, după cum se menționează în comunicatului MAE.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cu regret că, până în prezent, se confirmă decesul a două persoane cu dublă cetățenie, israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel, astfel:

  • persoana al cărei deces a fost anunțat de către autoritățile israeliene la data de 9 octombrie 2023, care deținea cetățenie israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel;
  • persoana pe care familia a declarat-o dispărută la data de 12 octombrie 2023 și al cărei deces a fost confirmat de autoritățile israeliene la data de 13 octombrie 2023”, a transmis MAE.

Te-ar putea interesa și: Alertă la nivel global! Cât de mult va exploda prețul acestui produs din cauza războiului din Israel. Previziunile sunt crunte

război Israel
război Israel

Ministerul Afacerilor Externe mai precizează că „transmite condoleanțe familiilor și își exprimă regretul profund pentru victimele acestor atacuri. De asemenea, reiterează condamnarea fermă a terorismului în toate formele sale de manifestare”.

Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa mențin în permanență contactul cu autoritățile israeliene pentru verificarea informațiilor cu privire la cetățenii români, conform surselor.

Peste 1.200 de morți în război

Televiziunea publică israeliană Kan a publicat un raport că numărul deceselor din Israel. Bilanţul a trecut de 1.200 de persoane care au decedat. Majoritatea victimelor sunt civili, în special în fâşia Gaza, aflată sub controlul Hamas. Comparativ cu ultimul bilanţ, numărul victimelor decedate a crescut cu 200.

După câteva zile în care Hamas a luat cu asalt oraşele din sudul Israelului, ucigând sute de persoane, soldaţii israelieni încă descoperă şi colectează cadavrele celor decedaţi . Cel mai recent bilanţ palestinian, furnizat de autoritatea sanitară din Gaza, a ridicat la 900 numărul morţilor din enclavă începând de sâmbătă. Printre morţi se numără 260 de copii şi 230 de femei, conform MediaFax.

Vezi și: România, popasul migrator al ucrainienilor. Mii de contracte de muncă în construcții