- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mai mult de jumătate din ţară nu are sisteme de canalizare în 2024. În schimb, Guvernul face promisiuni

27 Apr, 12:24 • Fundeanu Madalina
Românii nu au sisteme de canalizare în 2024. Peste jumătate din țară se confruntă cu această problemă.
Mai mult de jumătate din ţară nu are sisteme de canalizare în 2024. În schimb, Guvernul face promisiuni

Sute de mii de români trăiesc la fel ca în Evul Mediul. În 2024, an electoral, peste jumătate din ţară nu are sisteme de canalizare, conform informațiilor transmise de Antena 3 CNN.

Peste jumătate de țară nu are sisteme de canalizare în anul 2024

Există puţin peste 3.100 de unităţi administrativ teritoriale la nivel național, iar aproape jumătate dintre ele sunt lipsite de sisteme, ceea ce înseamnă că doar 40% din țară are, de fapt, canalizare.

Zonele de vest şi nord-vest stau cel mai bine din acest punct de vedere, unde în peste jumătate, mai exact în 55% din regiuni, există canalizare. Este vorba de judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Maramureș.

Cifre aproape identice se înregistrează şi în județele din zona centrală a ţării, precum Mureş, Alba și Brașov, unde 48% dintre UAT-uri sunt dotate cu asemenea sisteme.

Ai mai putea fi interesat și de: Investiții de 4,5 miliarde de euro în primul trimestru al anului 2024. Adrian Câciu anunță un plus de aproape 2 miliarde față de anul precedent

canalizare
canalizare

La polul opus, în regiunile de sud-est şi sud-vest, doar o treime dintre români beneficiază de condiţii civilizate. Pe această listă se regăsesc judeţele Vrancea, Buzău, Constanţa, Olt, Dolj şi Mehedinţi.

La coada clasamentului sunt judeţele Suceava, Botoşani, Vaslui, Teleorman, Prahova şi Ilfov, unde doar aproximativ un sfert dintre locuitori au sisteme de canalizare.

Pentru românii din celelalte zone se fac numai promisiuni, căci suntem în plin an electoral.

Marcel Ciolacu promite că sute de mii de români vor avea apă și canalizare în viitorul apropiat

Premierul țării, Marcel Ciolacu, a anunțat de curând o schemă de ajutor de stat ce vizează investiții de interes regional de peste 50 de milioane de lei.

„Sute de mii de români vor avea apă și canalizare, așa cum le-au promis alții înaintea noastră”, a anunţat, recent, premierul Marcel Ciolacu.

„Avem în vedere în special acele investiții cu impact social și economic care dezvoltă comunități întregi și vrem ca aceste investiții să coaguleze și IMM-urile locale ca furnizori în aceste proiecte regionale”, a mai spus Ciolacu.

Vezi și alte știri: Se lansează ghidul e-Transport. Marcel Boloș: „Este un sistem creat special pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală”