- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mai multe trenuri nu circulă astăzi din cauza viscolului. Ce rute sunt suspendate

26 Nov, 12:52 • Fundeanu Madalina
Mai multe trenuri nu vor circula duminică, 26 noiembrie. Cauzele sunt condițiile meteo nefavorabile și restricțiile de circulație impuse de CFR.
Mai multe trenuri nu circulă astăzi din cauza viscolului. Ce rute sunt suspendate

Mai multe trenuri nu vor circula duminică, 26 noiembrie, din cauza avertizărilor meteorologice și a restricțiilor de circulație aplicate de CFR SA la nivelul Sucursalei feroviare Constanța, a anunțat CFR Călători sâmbătă seară, potrivit Libertatea.

Circulația mai multor trenuri, suspendată din cauza viscolului

Mai exact, va fi suspendată circulația următoarelor trenuri:

  • IR 1580, IR 1882, IR1586, IR1682 în relația Constanța-București Nord
  • IR 1583, IR 1881, IR 1885, IC 581 în relația București Nord -Constanța
  • R 8004/8007 în relația Fetești-București Obor și retur
  • R 8122 Slobozia Veche – Bucuresti Nord se anulează pe distanța Slobozia Veche – Urziceni
  • R 8153 Urziceni – Slobozia Veche
  • R 8154 Slobozia Veche – Urziceni
  • R 8201 / 8205 Buzău – Fetești – Constanța
  • R 8208 / 8204 Constanța – Fetești – Buzău
  • R 8206 / 8202 Constanța – Fetesti – Buzău
  • R 8203 / 8207 Buzău – Fetești – Constanța.

„Măsura are drept scop adaptarea circulației trenurilor la noile condiții, în fapt circulația garniturilor cu remorcare diesel. Traficul de călători va fi preluat de celelalte trenuri din graficele de circulație”, a transmis CFR.

Te-ar putea interesa și: Cod roșu de viscol și ninsori în 6 județe din România! 20 de drumuri naționale și porturile de la Marea Neagră au fost închise. Autoritățile sunt în alertă!

trenuri CFR
trenuri CFR

Pasagerii care au bilete la trenurile afectate vor primi, dacă fac cerere, banii cheltuiți, fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă, a mai precizat compania de căi ferate.

„Aceste restricții se aplică în special pentru trenurile cu îndrumare din/sosire în stația Constanța și stații cale ferată de pe magistrala 800 București – Constanța, unde se interzice circulația cu tracțiune electrică și automotoare, ceea ce va genera întârzieri pe această secție precum și decalări de orare la trenurile de legătură”, a detaliat CFR Călători.

Pentru asigurarea continuității trenurilor în condiții de siguranță, CFR Călători „pune operativ la dispoziția CFR SA tracțiune diesel pentru remorcarea garniturilor pe ruta București – Constanța și retur”.

De asemenea, CFR Călători a precizat că vremea nefavorabilă și avertizările meteo de vânt puternic, precipitații sau ninsori abundente, viscol și vizibilitate scăzută vor cauza modificări în programul trenurilor și sunt posibile întârzieri.

Întârzieri de până la 240 de minute!

Şapte trenuri au la ora 11.00 întârzieri cuprinse între 10 şi 240 de minute la sosirea în Gara de Nord din Capitală, anunță Digi24.

Cea mai mare întârziere, de 240 de minute, o are un tren plecat de la Constanţa. Un alt tren, de la Galaţi, aparţinând CFR, are 200 de minute întârziere, iar un altul, tot de la Galaţi, aparţinând unei companii private, are 120 de minute întârziere. Un tren de la Iaşi are 100 de minute întârziere, iar un altul, de la Suceava are 80 de minute întârziere.

Meteorologii au actualizat sâmbătă, 25 noiembrie, avertizările de ninsori, viscol şi vânt, ce vizează mai mult de jumătate din țară, valabile până duminică. În Bucureşti, vremea se va răci accentuat, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică se va depune strat de zăpadă. Începând de sâmbătă, ora 10.00, şi până duminică, ora 18.00, este valabil un cod galben de vânt, viscol şi precipitaţii însemnate.

În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova precum și în sudul și estul Transilvaniei vor fi precipitații, sub formă de ninsoare la munte, iar în restul zonelor va ploua, apoi treptat, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) vor predomina ninsorile.

Vezi și: 175 de linii de medie tensiune sunt afectate. Ministrul Energiei a convocat o reuniune a Comandamentului energetic de iarnă pentru astăzi