- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mai mulți beneficiari de ajutor social în România. ANPIS anunță o creștere de peste 2.500 de persoane

01 Dec, 13:52 • Bumbeneci Diana
Numărul persoanelor care beneficiază de ajutor social a crescut. În România sunt tot mai mulți oameni care au nevoie de acest sprijin, anunță Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS).
Mai mulți beneficiari de ajutor social în România. ANPIS anunță o creștere de peste 2.500 de persoane

Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim garantat) a fost, în octombrie 2022, de 155.596. Se pare că sunt cu 2.505 mai mulţi faţă de luna anterioară, potrivit datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS), anunță Agerpres.

Mai mulți beneficiari de ajutor social

Cei mai mulţi beneficiari au fost înregistraţi în judeţele Dolj (9.655), Bacău (8.873), Buzău (7.556) şi Teleorman (7.455), iar cei mai puţini în Bucureşti (235) şi în judeţele Ilfov (856) şi Timiş (1.282).

Conform bilanțurilor prezentate astăzi de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS), suma medie plătită în luna octombrie a acestui an de statul român beneficiarilor de ajutor social a fost de 267,77 lei, în timp ce suma totală plătită s-a ridicat la 41,663 milioane de lei (plus 750.364 lei comparativ cu septembrie).

Te mai poate interesa și: Vremea decembrie 2022. Luna începe cu vreme severă. Sunt anunțate ninsori, viscol și temperaturi neobișnuite

beneficiari ajutor social
beneficiari ajutor social

Cea mai mare valoare a sumei medii plătite (drepturi curente) a fost înregistrată în judeţele Sălaj (349,48 lei), Braşov (323,19 lei) şi Mureş (321,66 lei).

Venitul minim garantat (VMG) este unul dintre cele mai importante programe de promovare a incluziunii sociale şi de combatere a sărăciei. Actul normativ care reglementează acest program este Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu completările şi modificările ulterioare.

Conform documentului de lege, venitul minim garantat se asigură prin acordarea unui ajutor social lunar, care se calculează ca diferenţă între nivelul venitului minim garantat prevăzut de lege şi venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure.

Citește și: Urmează o nouă revoluție istorică în sectorul alimentar. Carnea produsă în laborator va ajunge la vânzare mai repede decât se credea

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult