- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Majorări salariale 2023. Salarii mai mari cu până la 50%. Ce categorii de angajaţi vor beneficia de această creştere

11 Feb, 17:20 • Polojan Tudor
Majorări salariale 2023. Angajaţii din administraţia locală implicaţi în derularea proiectelor cu fonduri europene vor beneficia de o majorare salarială de 50%. Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a publicat regulamentul-cadru în baza căruia se vor calcula aceste creşteri salariale.
Majorări salariale 2023. Salarii mai mari cu până la 50%. Ce categorii de angajaţi vor beneficia de această creştere

Majorări salariale 2023. Totuşi, există o condiţie de bază pentru acordarea sporului de 50%, şi anume performanţa, se arată într-un comunicat emis de MIPE. Mai exact, procentul de majorare salarială a angajaţilor din administraţia publică implicaţi în derularea proiectelor cu fonduri europene va fi stabilit în funcţie de numărul, de tipul şi valoarea proiectelor implementate.

Majorări salariale 2023. Cine beneficiază de sporul de 50%. Marcel Boloş: „Aceşti oameni sunt perla coroanei pentru dezvoltarea comunităţilor”

Ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Marcel Boloş, spune că acest spor se acordă pe merit întrucât realizarea proiectelor necesită un efort uriaş, cei implicaţi fiind „perla coroanei pentru dezvoltarea comunităţilor”.

Sunt oameni care, cu priceperea şi cu ambiţia lor, au făcut posibile proiecte importante de infrastructură cu impact asupra condiţiilor de viaţă şi economiei. Aceşti oameni sunt perla coroanei pentru dezvoltarea comunităţilor şi ar trebui ca acest aspect să se regăsească şi în modul în care sunt recompensaţi.

Veţi vedea că am introdus în regulament un articol care fix asta prevede, promovarea hărniciei în gestionarea proiectelor de infrastructură. Am spus că vor exista criterii de performanţă care vor fundamenta procentul acestor majorări. Ei bine, ele sunt cuprinse în Regulamentul adoptat astăzi, fiind o modalitate clară prin care premiem doar reuşitele de impact, nu dăm sporuri fără un fundament”, a declarat ministrul Marcel Boloş.

Citeste si Care sunt românii care au câștigat lupta cu inflația? S-au bucurat de majorări salariale de peste 22%, depășind rata de devalorizare a leului

Regulamentul în baza căruia se calculează majorările salariale prevede reglementări tehnice privind condiţiile de înfiinţare a posturilor în afara organigramei pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene nerambursabile, inclusiv pentru proiectele din PNRR.

Majorări salariale 2023. Criterii de acordare a sporului de 50%

Sporul salarial se va acorda nu doar în funcţie de performanţă, dar şi în funcţie de timpul alocat activităţilor pentru fiecare proiect.

Concret, până la 20 ore se acordă o majorare salarială de 10%, între 21-40 ore se acordă o majorare salarială de 20%, între 41-60 ore se acordă o majorare salarială de 30%, între 61- 80 ore se acordă o majorare salarială de 40%, iar pentru mai mult de 80 ore dedicate implementării proiectului se acordă o majorare de 50%.

Elementul de noutate îl reprezintă modificarea criteriilor pe baza cărora vor fi stimulaţi financiar preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene şi primarii şi viceprimarii unităţilor administrativ-teritoriale, astfel că, faţă de reglementarea anterioară care ţinea seama numai de numărul de proiecte aflate în implementare, după aprobarea noului Regulament-cadru, procentul de majorare salarială a indemnizaţiilor lunare va fi stabilit în funcţie de numărul proiectelor, tipul şi valoarea proiectelor aflate în implementare pentru care unităţile administrativ-teritoriale au calitatea de beneficiar”, se mai precizează în comunicatul transmis de MIPE.

Citeste si Majorări salariale la stat în funcţie de calificative. Cu cât vor creşte salariile celor care obţin „foarte bine” şi a celor cu „satisfăcător”

Totodată, majorarea salarială va ţine seama de numărul de proiecte de la 1 până la 5 şi de valoarea cumulată a acestora până la 20.000.000 lei, diminuată cu 50% în situaţia în care un procent de peste 50% din valoarea cumulată a proiectelor aflate în implementare reprezintă proiecte care au ca obiect capacitatea administrativă a beneficiarului.

Dacă 50% din valoarea cumulată a proiectelor aflate în implementare reprezintă proiecte care au ca obiect capacitatea administrativă a beneficiarului, atunci sporul primit se poate ridica la maximum 25%”, se mai spune în comunicat.

De asemenea, în regulament sunt prevăzute şi condiţiile de înfiinţare a posturilor în afara organigramei în cadrul instituţiilor şi autorităţilor publice care implementează proiecte finanţate din fonduri europene şi prin PNRR.

 

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult