- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Boloș, nemulțumit de scumpirile din piețele românești: „Sunt prețuri foarte ridicate”

03 Apr, 19:03 • Adrian Popovici
Marcel Boloș a explicat că a făcut cumpărături într-o piață din Cluj Napoca și s-a declarat nemulțumit de prețurile mari pe care le-a văzut pe tarabe.
Marcel Boloș, nemulțumit de scumpirile din piețele românești: „Sunt prețuri foarte ridicate”

Creșterea prețurilor pentru produsele și serviciile esențiale reprezintă o problemă pentru toți românii. Acum, printre cei care se plâng de scumpirile din ultima perioadă se numără și Marcel Boloș, ministrul Finanțelor. Acestea este nemulțumit de prețurile foarte ridicate pe care le-a văzut la piață, transmite Antena 3 CNN.

Mai exact, după cum le-a dezvăluit Marcel Boloș jurnaliștilor, recent a fost la piață în Cluj Napoca, acolo unde a cheltuit 500 de lei pentru a-și face cumpărăturile pentru el, dar și pentru mama acestuia. În coșul ministrului s-ar fi aflat verdețuri, carne și unele produse lactate.

„Mă duc în piața agro-alimentară în Cluj-Napoca. Am cumpărat verdețuri și, mă rog, tot ce îmi trebuie pentru consum gospodăresc. Ultima dată, am dat 500 lei. Am cumpărat și pentru mama și pentru consumul meu individual. Verdețuri, carne, produse lactate și sunt prețuri foarte ridicate”, a explicat ministrul Finanţelor Marcel Boloş.

Marcel Boloș s-a declarat nemulțumit de prețurile mari pe care le-a văzut la piață și a explicat faptul că deși costul produselor de zi cu zi este mare, guvernul din care face a luat măsuri pentru gestionarea acestei situații, încercând să nu afecteze echilibrul economic și să nu se ajungă la o creștere necotrolabilă a inflației.

Te-ar putea interesa și: Prețuri uriașe la alimente înainte de Paște. Experții, avertisment de ultimă oră: „Prețul cărnii de porc are tendința de a crește pe piață”

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor
Marcel Boloș, ministrul Finanțelor

Ce spune Marcel Boloș despre inflația din România

Ministrul a fost întrebat de jurnaliști despre inflația cu care se confruntă țara noastră. Marcel Boloș a explicat faptul că începând cu luna februarie, România trece printr-un proces de deflație. Trebuie precizat și faptul că oficialul a recunoscut faptul că datele indică faptul că inflația la nivel național depășește în mod notabil media de la nivelul Uniunii Europene.

„Aici discutăm de trendul pe care îl are inflația, fiindcă am intrat în proces de deflație începând cu luna februarie. Este într-adevăr inflația, mă rog, ridicată la nivelul față de ceea ce există la nivelul prețurile Uniuni Europene.

Din câte cunosc, Guvernul a adoptat măsuri de plafonare a acestor prețuri la produsele agroalimentare și din punctul acesta de vedere a avut măsuri prudente pentru ca să nu intrăm într-o spirală inflaționistă”, a mai spus ministrul Finanţelor Marcel Boloş.

Citește și: Prețuri mai mici de Paște în 2024. Guvernul vrea plafonarea prețurilor la o nouă serie de alimente