- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prețuri mai mici de Paște în 2024. Guvernul vrea plafonarea prețurilor la o nouă serie de alimente

01 Apr, 17:47 • Fundeanu Madalina
O nouă plafonare a prețurilor! Guvernul promite un Paște mai ieftin pentru români.
Prețuri mai mici de Paște în 2024. Guvernul vrea plafonarea prețurilor la o nouă serie de alimente

Românii ar putea avea parte de un Paște mai ieftin în 2024! Asta s-ar putea întâmpla după ce Guvernul a venit cu o propunere nouă, ce vizează plafonarea unei noi serii de produse, conform informațiilor prezentate de Antena 3 CNN.

O nouă plafonare a prețurilor! Guvernul promite un Paște mai ieftin pentru români

Guvernul pregătește o nouă plafonare a prețurilor la anumite alimente. Măsura urmează să se aplice produselor tradiționale care ar putea avea un adaos comercial de maximum 20%. Specialiștii critică măsura executivului, spunând că plafonarea ar putea duce la scumpirea altor alimente și inclusiv la penurii, avertizează ei.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că pregătește un proiect de lege prin care produsele românești vor avea un adaos comercial de maximum 20%.

Ai mai putea fi interesat de: Românii își vor putea folosi voucherele de masă, de vacanță și tichetele cadou în format virtual. Cum funcționează noile carduri

plafonare prețuri alimente
plafonare prețuri alimente

Guvernul pregătește acest proiect cu scopul de a crește vânzarea produselor tradiționale românești. În acest fel, vrea să îi încurajeze pe români să cumpere produse care sunt făcute direct la noi în țară.

La momentul actual, există o listă de 17 produse alimentare de bază care beneficiază de adaos plafonat la 20%. În perioada sărbătorilor pascale ne putem aștepta ca lista să fie extinsă, astfel să regăsim pe ea și produse tradiționale, la fel ca anul trecut.

Măsura propusă de ministrul Agriculturii este criticată dur de analiști, care atrag atenția că ar putea duce la penurie la raft și mai mult ar putea face ca alte alimente să se scumpească dacă vom asista la acest scenariu.

Pe de altă parte, și cei care produc alimente în România susțin că ei au costuri mult mai ridicate față de antreprenori din alte țări, asta pentru că în România nu sunt scheme de sprijin care să le reducă costul de producție.

Vor exista mai multe discuții în perioada următoare la Ministerul Agriculturii și ne așteptăm ca această listă să fie prezentată cât mai curând, în perioada sărbătorilor de Paște.

Vezi și alte știri: Vouchere de 1.900 de euro pentru românii care stau la curte. Peste 30.000 de gospodării vor beneficia de ajutor. Vezi condițiile