- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu, anunț de ultim moment legat de reducerea cheltuielilor statului: „Vor rămâne mai puţine instituţii”

15 Dec, 10:46 • Bumbeneci Diana
Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre continuarea măsurilor de reducere a cheltuielilor publice. Bugetul pe 2024 duce la schimbări radicale.
Marcel Ciolacu, anunț de ultim moment legat de reducerea cheltuielilor statului: „Vor rămâne mai puţine instituţii”

Potrivit premierului Marcel Ciolacu, în această săptămână au fost discutate reorganizările a şase ministere. Toate celelalte care au rămas vor intra în discuție pentru reorganizare începând de săptămâna viitoare.

Marcel Ciolacu promite reorganizarea tuturor ministerelor

„Continuăm reducerea cheltuielilor statului. Săptămâna aceasta am discutat reorganizarea a şase ministere, săptămâna viitoare vom continua cu restul.

În final vor rămâne mai puţine instituţii cu puncte unice de avizare a documentelor, reducând astfel birocraţia”, a declarat Marcel Ciolacu, joi, la începutul şedinţei de guvern.

Guvernul a aprobat,  joi seara, proiectul de buget pe 2024. „Anul viitor, investițiile vor contribui cu jumătate la creșterea economică, iar creșterea investițiilor va fi dublă față de cea a consumului! Aici este, de fapt, cheia dezvoltării României”, spune Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Adoptăm Bugetul de Stat pe 2024, unul axat pe investiții de circa 7% din PIB. Anul viitor, investițiile vor contribui cu jumătate la creșterea economică, iar creșterea investițiilor va fi dublă față de cea a consumului! Aici este, de fapt, cheia dezvoltării României! Țintim o creștere economică de 3.4%, a doua cea mai mare din UE.

Asta înseamnă 150 de miliarde de lei în plus la PIB-ul României față de acest an. Bugetul asigurărilor sociale, pe care îl aprobăm tot azi, probează că există bani atât pentru creșterea pensiilor de la 1 ianuarie cu rata inflației, de 13,8%, cât și pentru recalcularea pensiilor din 1 septembrie!

Sunt prevăzute și fonduri pentru a crește alocațiile și ajutoarele sociale
Majorăm, așa cum am promis, salariile profesorilor și există necesarul pentru o mărire de 5% în sistemul bugetar – nu și la demnitari”, spune Marcel Ciolacu.

Oficialul a mai explicat că investițiile sunt de 120 miliarde de lei – „un record absolut după 1989”.

Poți citi: CASS obligatoriu pentru noi categorii de venituri. Guvernul ia decizia momentului pentru anul 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult