- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră pentru pensionari! ”Pensiile vor crește de două ori anul viitor”

02 Nov, 10:46 • Cornel Ghimeșan
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi că pensiile românilor vor crește de anul viitor de două ori. Prima majorare va fi făcută pe 1 ianuarie 2024 cu 13,8% și a doua oară la 1 septembrie 2024.
Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră pentru pensionari! ”Pensiile vor crește de două ori anul viitor”

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră pentru pensionari! Șeful Guvernului a subliniat că principiile care stau la baza noii Legi a Pensiilor sunt pensii egale pentru muncă și contribuții egale.

Citește și Marcel Ciolacu anunţă concedieri masive chiar înainte de Sărbători. Cine sunt primii funcţionari care-şi fac bagajele

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră pentru pensionari!

”Noua lege a pensiilor este o lege care va face dreptate milioanelor de pensionari care așteaptă de ani de zile acest lucru. Este o lege care aduce echitate în sistem. Pensii egale pentru muncă și contribuții egale.

Astfel, pensiile vor crește anul viitor de două ori. Prima dată la 1 ianuarie, prin indexare cu 13,8%, și a doua oară la 1 septembrie, în urma finalizării procesului de recalculare conform noii Legi.

Suntem primul guvern care face și indexare și recalculare în același an. Avem însă o condiție de îndeplinit: să reușim să adoptăm această lege în Parlament până pe 20 noiembrie.

De aceea, fac apel către toți miniștrii implicați în procesul de avizare să trateze cu prioritate această lege, pentru a o putea trece prin Guvern în cel mai scurt timp.

Știți foarte bine că renegocierea PNRR în privința eliminării pragului de 9.4% din PIB pentru pensii depinde de adoptarea acestei legi până pe 20 noiembrie. Și nu aș vrea ca, din cauza unor blocaje prin Guvernul României, pensionarilor să nu li se facă dreptate sau, și mai grav, pensionarii români să aibă pensiile înghețate până în 2070!”, a anunțat Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

În urmă cu câteva zile, șeful Executivului a subliniat că vrea o digitalizare accelerată a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, la fel ca în cazul ANAF.

„Am avut azi cu mai multe instituţii ale statului discuţii în ceea ce priveşte digitalizarea Casei de Sănătate într-un mod accelerat, la fel ca şi ANAF-ul, pentru a avea toate informaţiile. Am nevoie şi de instrumente, am nevoie de statul român să se implice şi să ordoneze anumite lucruri, după 32 de ani. Cum adică, copilul când se naşte n-are card de sănătate? De la o zi la 18 ani, fără card de sănătate. Unde se mai întâmplă acest lucru în lume? Oricine poate deconta reţete şi orice fel de servicii fără să fie digitalizat şi fără să ai o fişă foarte clară. Unde se întâmplă aşa ceva? Aceste lucruri trebuie să înceteze”, a declarat șeful executivului la România TV.

Citește și Bugetele salariale de anul viitor stârnesc discuții aprinse. Acestea sunt companiile care majorează salariile brute astfel încât angajaţii să nu aibă pierderi la salariul net în urma modificărilor fiscale aduse de Ciolacu

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult