- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu anunță noi măsuri pentru reducerea cheltuielilor. Premierul României vrea desființarea unor instituții. „O să vin cu o ordonanță de comasare”

02 Aug, 11:47 • Lupu Alexandra
Marcel Ciolacu strânge cureaua. Premierul anunță noi măsuri pentru reducerea cheltuielilor.
Marcel Ciolacu anunță noi măsuri pentru reducerea cheltuielilor. Premierul României vrea desființarea unor instituții. „O să vin cu o ordonanță de comasare”

Marcel Ciolacu a anunțat noi măsuri fiscale pentru reducerea cheltuielilor bugetare, informează stiripesurse.ro. Premierul a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre comasarea instituțiilor care au aceleași atribuții.

Marcel Ciolacu, noi măsuri

Marcel Ciolacu a informat astăzi, într-o conferință de presă, că vor exista noi măsuri fiscale pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Premierul României insistă pe comasarea instituțiilor care au aceleași atribuții. Din acest punct de vedere, liderul PSD a anunțat care este primul minister vizat: cel al Muncii.

Citește și despre: Premierul Ciolacu prezintă scenariul sumbru pentru români! „Măsurile trebuiau luate mai devreme. Riscăm tăierea fondurilor europene”

„Sunt ferm convins că domnul ministru vă va răspunde. Sunt măsuri cu efect imediat. Ne luăm termen până la finalul anului. Nimeni nu ia măsuri pompieristice. Insistăm pe comasările la instituțiile care au aceleași atribuții. Vă dau un singur exemplu: ministerul Muncii. O să vin cu o ordonanță de comasare”, a spus Ciolacu.

Guvernul Ciolacu a început deja să facă mișcări importante pentru reducerea cheltuielilor de la stat. Coaliția de guvernare a ajuns la un acord pentru restructurarea a aproximativ 200.000 de posturi libere, dar care sunt bugetate. Măsura va fi aprobată în luna august și va aduce 8 miliarde de lei la buget.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

În ceea ce privește comasarea instituțiilor de la stat și reducerea cheltuielilor, se pare că propunerea a fost înaintată chiar și de fostul premier al României. Nicolae Ciucă a declarat că statul român trebuie să dea mai întâi propriul exemplu, înainte de a veni cu măsuri pentru cetățeni sau pentru mediul de afaceri. Liderul PNL a punctat că va propune în cadrul coaliției ca o astfel de acțiune de stopare a cheltuielilor să se facă, înainte de toate, la nivelul tuturor ministerelor aflate în subordinea statului.

„Pentru a ne încadra în ținta de deficit bugetar, statul trebuie să ofere propriul său exemplu, înainte de a veni cu măsuri pentru cetățeni și mediul de afaceri.

Voi propune, în cadrul Coaliției, ca o astfel de acțiune de chibzuire a cheltuielilor statului să se facă la nivelul tuturor ministerelor și instituțiilor aflate în subordinea sau în coordonarea acestora”, afirma Nicolae Ciucă înainte ședinței coaliției.

Vezi și: Marcel Ciolacu, primele declarații despre tăierea sporurilor pentru angajații români. „Nu putem să avem venituri mai mari decât președintele României”