- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu confirmă eliminarea pragului de 9,4% din PIB pentru pensii. „Românii nu vor avea veniturile îngheţate pe următorii 50 de ani”

23 Nov, 13:18 • Bumbeneci Diana
Marcel Ciolacu are vești bune pentru români. Veniturile nu vor fi înghețate pentru următorii 50 de ani.
Marcel Ciolacu confirmă eliminarea pragului de 9,4% din PIB pentru pensii. „Românii nu vor avea veniturile îngheţate pe următorii 50 de ani

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că după renegocierea PNRR s-a reuşit eliminarea acelui prag toxic de 9,4% din PIB pentru pensii. Așadar, românii nu vor avea veniturile înghețate în următoarele decenii.

Marcel Ciolacu confirmă eliminarea pragului de 9,4% din PIB pentru pensii

Ai mai putea citi și: Schema de ajutor pentru energie 2023. Cum poate fi proiectul tău eligibil pentru finanțare

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

„Vreau să îi felicit pe toți cei implicați în modificarea PNRR și negocierea acestuia cu Comisia Europeană.

Știu că mulți spuneau că nu vom reuși, dar prin acest efort coordonat al întregii echipe, argumentele și cifrele corecte au convins Comisia să accepte acest plan.

Cel mai important este că am reușit să eliminăm acel prag toxic de 9,4% din PIB, care condamna pensionarii români la înghețarea veniturilor pe următorii 50 de ani.

Acum putem aplica noua lege a pensiilor generale, în așa fel încât pensionarii să aibă garanția că an de an au un venit care să le protejeze nivelul de trai”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, joi, la începutul ședinței de Guvern.

Referitor la programul RePowerEU, şeful Guvernului precizează că România a obținut 1,4 miliarde de euro, în special pentru instalarea de panouri fotovoltaice și eficența energetică a locuințelor.

„Astfel, sprijinim direct consumatorii, 60.000 de gospodării vor putea accesa acest program, valoarea fiecărui grant fiind de aproximativ 10.000 de euro, cumulat.

Simultan, s-a delocat și Programul Casa Verde-Fotovoltaice, iar Administrația Fondului pentru Mediu pregătește o nouă sesiune, unde de această dată cu certitudine nu vom mai avea probleme în desfășurare„, a încheiat Ciolacu.

Ai mai putea citi și: Schema de ajutor pentru energie 2023. Cum poate fi proiectul tău eligibil pentru finanțare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult