- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu dă vestea cea mare despre Autostrada Moldovei A7. „Până la sfârșitul anului vom deschide circulației”

22 Mar, 12:02 • Bumbeneci Diana
Marcel Ciolacu, în vizită pe șantierul autostrăzii A7: "Până la sfârșitul anului vom deschide circulației 148 de kilometri".
Marcel Ciolacu dă vestea cea mare despre Autostrada Moldovei A7. „Până la sfârșitul anului vom deschide circulației”

Premierul

Marcel Ciolacu a vizitat vineri șantierul Autostrăzii Moldovei A7. „Este pentru primă oară când, cu certitudine, Moldova va avea autostradă”, a spus prim-ministrul. Acesta se află într-un tur maraton al marilor șantiere din România.

Marcel Ciolacu, vestea cea mare pentru A7

Declarațiile au fost făcute în timpul vizitei de la șantierul de infrastructură rutieră pentru Lotul 2 Domnești Târg – Răcăciuni din Autostrada A7, în zona localității Adjud.

premierul Marcel Ciolacu, în vizită pe șantier
premierul Marcel Ciolacu, în vizită pe șantier

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre o posibilă devansare a lucrărilor.

„Este pentru primă oară când cu certitudine Moldova va avea autostradă.

Dacă constructorul va menține ritmul lucrărilor, până la sfârșitul anului vom deschide circulației în jur 148 de kilometri. Este o veste extraordinară, este o devansare a lucrărilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu anunță construirea unui spital nou la Institutul Clinic Fundeni: „Nu mai putem continua în clădiri vechi de peste 60 de ani”
Premierul a mai vorbit despre fondurile europene și despre alianța politică PSD-PNL.

„A7 este integral din fonduri europene, prin PNRR. Asta arată cât de mult înseamnă apartenența României la UE și vorbim de stabilitate politică.

România nu se va putea dezvolta fără fonduri europene. (…) Vrem să venim în fața românilor cu acest proiect politic”, a spus Ciolacu.

Pe șantierul din județul Vrancea au mai fost prezenți președintele Senatului, Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și reprezentanți ai companiei de drumuri și ai autorităților locale.

Declarația integrală a premierului

„În sfârșit, nu vorbim de promisiuni, vorbim de certitudine. Este pentru prima oară când, cu certitudine, Moldova va avea autostradă. Vom avea Autostrada Moldovei, A7. Dacă constructorul va continua în acest ritm, până la sfârșitul anului, vom deschide circulației în jur de 148 de kilometri, din câte am înțeles de la domnul ministru, ceea ce este o veste extraordinară. E o devansare a lucrărilor și haideți să fim corecți, vorbim de o promisiune și o obligație pe care România și-a luat-o prin Programul Național de Redresare și Reziliență. A7 este integral din fonduri europene, prin PNRR.

Asta arată cât de mult înseamnă apartenența României la Uniunea Europeană și vorbim de stabilitate politică. Când am hotărât împreună să venim cu această coaliție de guvernare, nu exista nici un metru de autostradă, Autostrada Moldovei. Şi acum vorbim ca anul acesta să avem în jur de 148 de km și anul viitor să se finalizeze în integralitate.

Asta înseamnă, pe de o parte, fondurile europene – și România nu se va putea dezvolta fără fondurile europene; prin PNRR avem aproape 30.000 miliarde, prin exercițiul financiar actual în jur de 46 de miliarde. Sunt cele mai consistente fonduri și cele mai consistente reforme prin care trebuie să treacă România. Nimic nu se poate realiza fără o stabilitate politică și vrem să mergem în continuare în fața românilor cu acest proiect politic, care începe să se vadă și pe așteptările românilor. Vă mulţumesc mult”, a transmis Marcel Ciolacu.

Ai mai putea citi: Imaginile momentului. Se construiește o nouă autostradă în România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult