- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu dezminte știrile false din legea evaziunii fiscale: „Nu iese nimeni din închisoare, legea nu este retroactivă

20 Dec, 18:38 • Alexe Raluca
Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, la Parlament, după adoptarea bugetului pe 2024, despre legea prin care sunt dezincriminate anumite fapte de evaziune fiscală, act normativ adoptat cu o zi în urmă de Camera Deputaţilor, dezmințind unele afirmații care s-au făcut în spațiul public.
Marcel Ciolacu dezminte știrile false din legea evaziunii fiscale: „Nu iese nimeni din închisoare, legea nu este retroactivă

Marcel Ciolacu, premierul României, a făcut primele declarații după ce Camera Deputaţilor şi Senatul a adoptat, în plenul reunit de miercuri, proiectul legii bugetului de stat pe anul 2024.

Citește și: Ministerul Educației primește cel mai mare sprijin în 2024! Ciolacu vorbește despre marile schimbări: „Ne vom respecta toate angajamentele”

Marcel Ciolacu dezminte știrile false din legea evaziunii fiscale

Prim-ministrul a vorbi și despre informațiile false legate de legea evaziunii fiscale.

„La evaziune fiscală este un grup organizat. DIICOT nu mai avea competență. S-a venit cu două amendamente, nu iese nimeni din închisoare, legea nu este retroacțivă. Dezincriminarea faptelor nu există. Nu sunt nici judecător, nici procuror. Nu mă interesează să bag pe nimeni la pușcărie, pe mine mă interesează banii pe care trebuie să mi-i dea înapoi”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a făcut primele declarații după ce Camera Deputaţilor şi Senatul a adoptat, în plenul reunit de miercuri, proiectul legii bugetului de stat pe anul 2024. „E al doilea an al unui buget pe proiecte. al doilea an când vom avea o creștere economică pe investiții, nu pe consum. Iar deficitul bugetar va fi la jumătatea cheltuielilor pentru investiții”, a spus premierul.

„Nu. Vor fi peste 80.000 de noi locuri de muncă. România nu a intrat în recesiune, în schimb economii mari din Europa, cum e Germania, au avut primele două trimestre în recesiune. S-a văzut și în consumul de energie. În acest moment lucrurile au intrat într-o nouă etapă și știți foarte bine că partenerul principal în UE este Germania. S-a spus că vom termina 7,3% – 7,8%. Până la urmă vom termina anul acesta cu cel puțin 0,5% mai puțin decât anul trecut. Vom termina anul viitor cu 5% pentru că așa ne-am angajat.

Începem să devin un stat serios și responsabil în fața UE. Ne ținem de ceea ce promitem. Mi-am asumat, alături de colegii mei, acest buget al României. Eu voi demonstra că îmi asum tot. S-a ajuns la concluzia foarte clară că nu mai putem stagna. Dacă vreți să-mi reproșați ceva, vă rog să mă judecați pentru lucrurile pe care le-am făcut, nu pentru părerile cuiva”, a mai declarat Ciolacu.

Citește și: Facturile românilor, în mâinile Guvernului. Marcel Ciolacu: „Vom prelungi cele două măsuri fundamentale care au dus la scăderea inflației”