- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu face marele anunț pentru 5 milioane de pensionari! „Aprobăm normele de aplicare a legii”

28 Feb, 14:52 • Bumbeneci Diana
Marcel Ciolacu: ”Aprobăm normele de aplicare a legii pensiilor! În septembrie, plătim pensiile recalculate”
Marcel Ciolacu face marele anunț pentru 5 milioane de pensionari! „Aprobăm normele de aplicare a legii”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat oficial că Guvernul aprobă normele de aplicare a noii legi a pensiilor.

Marcel Ciolacu a confirmat normele de aplicare a legii pensiilor

Conform informațiilor transmise de premierul țării, după recalculare, nicio pensie nu va scădea. Mai mult decât atât, premierul Marcel Ciolacu promite că, începând cu luna septembrie, toți românii își vor primi pensiile recalculate.

”Aprobăm normele de aplicare a legii pensiilor, pe baza cărora recalculăm pensiile din sistemul public.

Un element fundamental al acestora norme este că nicio pensie nu scade ca efect al noii legi. Dimpotrivă, creștem pensiile românilor în mod echitabil, și de această dată, pe merit.Am majorat cu 13,8% pensiile în ianuarie, iar începând cu septembrie 2024, plătim pensiile recalculate”, a declarat Marcel Ciolacu astăzi.

Marcel Ciolacu în Italia
Marcel Ciolacu

Și Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a vorbit despre situația actuală din România. Acesta a confirmat că banii au fost deja bugetați pentru recalculare.

„Au fost bugetați banii pentru recalcularea pensiilor pentru anul 2024, luna septembrie este luna mult așteptată de pensionari și cu certitudine acest lucru se va întâmpla. Respectiv, dacă deciziile de recalculare sunt întocmite de Ministerul Muncii, și sunt convins că acest termen va fi respectat, atunci în luna septembrie se face dreptate în sistemul de pensii”, a afirmat Marcel Boloș.

”În luna septembrie 2023, prin asumarea Guvernului, a fost aprobată Legea 296 privind măsurile fiscal bugetare, și atunci am încercat să eliminăm o parte din facilitățile fiscale și să introducem reguli noi în privința fiscalității, tocmai pentru a putea ajunge în această situație în care să putem bugeta banii pentru pensiile românilor.

Odată un drept intrat în plată, nu se pune problema să nu fie achitat.

„Trebuie să găsim soluțiile pentru ca aceste plăți ale pensiilor să poată fi efectuate”, a mai spus ministrul.

Ai mai putea citi: Descoperă oportunități de carieră cu salariu de 30.000 de euro – Experiența nu este necesară!

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult