- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu, întrevedere cu ambasadorul olandez la București. Olanda sprijină România în demestrul aderării la Schengen

14 Nov, 18:39 • Fundeanu Madalina
Marcel Ciolacu a avut, marţi, o întrevedere cu ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România. În acest context a fost reconfirmat sprijinul Olandei pentru aderarea ţării noastre la Schengen.
Marcel Ciolacu, întrevedere cu ambasadorul olandez la București. Olanda sprijină România în demestrul aderării la Schengen

Premierul Marcel Ciolacu a avut, marţi, o întrevedere cu ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România. În acest context a fost reconfirmat sprijinul Olandei pentru aderarea ţării noastre la Schengen, anunță Agerpres.

Aderarea României la Schengen

„Am salutat-o pe Excelenţa Sa doamna Willemijn van Haaften, recent numită ambasador al Olandei în România. Ne bucurăm că am putut reconfirma sprijinul Regatului Ţărilor de Jos pentru aderarea României la Schengen”, a transmis Marcel Ciolacu într-o postare pe pagina sa de X (Twitter).

Citește și: Apar noi modificări în legea energiei electrice și a gazelor naturale. Se majorează de la 200 kW la 400 kW puterea electrică instalată a centralelor electrice din resurse regenerabile

Marcel Ciolacu, întrevedere cu ambasadorul olandez la București
Discuție România în Schengen

Potrivit Digi24, partidul socialiștilor europeni a aprobat, săptămâna trecută, o rezoluție în care cer ca României și Bulgariei să li se permită intrarea imediată în spațiul Schengen, „deoarece ambele țări îndeplinesc toate criteriile”. Într-o postare pe Facebook, premierul Marcel Ciolacu, a spus că „va face tot ce îi stă în putință” pentru a convinge actualul Guvern din Olanda, dar și pe cel de dreapta din Austria, care au blocat aderarea țării noastre la zona de liberă circulație, de dreptul României.

„Liderii social-democrați din toată Europa au aprobat astăzi o rezoluție în care este menționat și sprijinul pentru aderarea imediată a României la spațiul Schengen. Familia social-democraților europeni a fost cea mai fermă și puternică susținătoare a României la nivel european.

Mi-aș fi dorit ca toate celelalte familii politice să sprijine la fel România, însă, din păcate, actualul Guvern din Olanda și cel de dreapta din Austria au blocat aderarea țării noastre la spațiul Schengen. Nu este prea târziu să își schimbe opinia și voi face tot ce îmi va sta în putință pentru a-i convinge de dreptul României de a fi în zona de liberă circulație!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Partidul Socialiștilor Europeni cer ca României și Bulgariei să li se permită aderarea imediată.

„O Europă mai mare presupune, de asemenea, protejarea și consolidarea uneia dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene: Acordul Schengen. De aceea, solicităm ca României și Bulgariei să li se permită intrarea imediată în spațiul Schengen, deoarece ambele țări îndeplinesc toate criteriile.

De asemenea, PES susține o modernizare rapidă a cererilor de viză Schengen pentru a aprofunda relațiile UE cu Islanda, Norvegia, Liechtenstein și Elveția și pentru a simplifica călătoriile pentru afaceri și turism. Propuneri-cheie: Finalizarea fără întârziere a includerii depline a României și Bulgariei în spațiul Schengen”, se arată în textul rezoluției.

Vezi și: Avertisment din partea fostului premier referitor la pensii: „Guvernul fie elimină unele cheltuieli, fie lasă inflația să explodeze și să reducă veniturile reale”