- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu pune piciorul în prag! Premierul României „Statul român nu mai poate plăti doar pentru ca bugetarii să vină la birou”

15 Jun, 21:13 • Lupu Alexandra
Marcel Ciolacu ia atitudine. Premierul României declară că statul român nu mai poate plăti bugetarii, doar pentru ca aceștia să vină la birou.
Marcel Ciolacu pune piciorul în prag! Premierul României „Statul român nu mai poate plăti doar pentru ca bugetarii să vină la birou”

Marcel Ciolacu are așteptări mari de la bugetari. Premierul României a declarat în cadrul unei conferințe de presă, după jurământul de învestire în fața președintelui Klaus Iohannis, eveniment desfășurat la Palatul Cotroceni, că România are nevoie de performanță în administrație. Totodată, liderul PSD nu a ezitat să afirme că statul român nu le mai poate da salarii bugetarilor, doar pentru ca aceștia să vină la birou.

Marcel Ciolacu pune piciorul în prag

Marcel Ciolacu a dat mai multe declarații de interes după jurământul de învestire în fața președintelui Klaus Iohannis. În cadrul unei conferințe de presă, premierul României a declarat că statul are nevoie de performanță în administrație, astfel, el nu mai poate plăti bugetarii doar pentru a veni la muncă.

Vezi și: Marius Budăi anunţă creşterea vârstei de pensionare pentru magistraţi şi impozitarea pensiilor speciale: „Vor creşte vârsta de pensionare şi perioada la care se va raporta calculul. Asta înseamnă alinierea contributivităţii”

În continuare, Marcel Ciolacu a afirmat că există multe reforme și jaloane de care Guvernul trebuie să se ocupe în cele ce urmează, referindu-se atât la legea salarizării, cât și la pensiile speciale sau managementul companiilor de stat. Liderul PSD a ținut să precizeze că România nu poate rata niciun obiectiv.

Premierul României a declarat că mandatul actual al Guvernului este despre reforme și despre economie. Concret, el a afirmat că vrea să aducă economia țării într-un punct în care să producă mai multă valoare și locuri de muncă, iar acest lucru s-ar putea vedea în cele ce urmează în buzunarele românilor.

Marcel Ciolacu a făcut o mare promisiune. El a precizat că rezultatul unei bune guvernări constă în reducerea inflației. Astfel, premierul și-a propus să adopte mai multe măsuri încă de săptămâna viitoare, iar românii vor simți aceste lucruri în prețul produselor de bază din magazine.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

„Toți funcționarii statului român trebuie să înțeleagă că avem nevoie de performanță în administrație. Statul român nu mai poate plăti doar pentru ca bugetarii să vină la birou. Iar asta este valabil de la nivel de ministru, până la nivelul funcționarilor de execuție. În acest moment, la Guvernul României și la toate ministerele de linie, am anunțat că intrăm într-un regim de mobilizare general.

Avem de livrat ținte și jaloane din PNRR și nu putem rata nimic. Pensiile speciale, legea salarizării, managementul companiilor de stat. Mandatul acestui Guvern este despre reforme și economie. Mai concret, despre cum facem ca economia să producă mai multă valoare și locuri de muncă, iar rezultatele să se vadă concret în buzunarele oamenilor.

De aceea, în fiecare ședință de Guvern, veți vedea că avem în agendă noi măsuri de stimulare economică. Însă, primul și cel mai concret rezultat al unei guvernări bune, este ca inflația să scadă. Oamenii să simtă asta în prețul unor produse de bază. Asta vrem să facem imediat și să acționăm încă de săptămâna viitoare. Alături de acest demers, avem alte măsuri țintite pentru a susține agricultura, construcțiile și energia. Din punctul meu de vedere, sunt domeniile care fac diferența pentru oameni”, spune Marcel Ciolacu.

Te-ar putea interesa și: Nicolae Ciucă, primele declarații după depunerea jurământului Guvernului Ciolacu. „De astăzi, este continuată o guvernare responsabilă”