- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu: „Nu am fost niciodată mai aproape de Al Treilea Război Mondial”. Ce crede liderul PSD despre escaladarea războiului

30 Sep, 15:03 • Gabriela Andreescu
Marcel Ciolacu anticipează un scenariu negru pentru omenire. Liderul PSD spune că, luând în considerare ultimele evenimente din Ucraina, ne aflăm în pragul unui Al Treilea Război Mondial.
Marcel Ciolacu: „Nu am fost niciodată mai aproape de Al Treilea Război Mondial”. Ce crede liderul PSD despre escaladarea războiului

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat pentru Antena 3 CNN că niciodată nu am fost mai aproape de un Al Treilea Război Mondial.

Declarațiile lui Marcel Ciolacu au fost făcute în contextul discuțiilor despre războiul din Ucraina şi a recentelor ameninţări ale lui Putin.

Marcel Ciolacu crede că omenirea este aproape de Al Treilea Război Mondial și trage un semnal de alarmă cu privire la intențiile războinice ale Rusiei.

„Dacă analizăm numai declarațiile liderilor acestei lumi se pare că nu am fost niciodată. E o declarație îngrijorătoare. Nu știu dacă face parte dintr-o strategie imediată, dar este evident că Rusia vrea să continue acest război total incorect și nedrept în anul 2022, în Europa.”

Te-ar putea interesa și: PSD promite: Nu va crește nicio taxa în 2023! Marcel Ciolacu susține că în mandatul său de premier nu vor exista modificări ale Codului Fiscal

Având în vedere declaraţiile războinice ale lui Vladimir Putin şi faptul că România se află în imediata vecinătate a conflictului militar, Marcel Ciolacu a punctat importanța faptului că România face parte din Uniunea Europeană și NATO.

Și acum vedem cât de important este faptul că suntem membri ai Uniunii Europene și NATO. Sunt ferm convins că există scenarii pentru toate, așa presupuse atacuri ale lui Putin”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu avertizează cu privire la posibilitatea izbucnirii unui nou război mondial
Marcel Ciolacu avertizează cu privire la posibilitatea izbucnirii unui nou război mondial

SUA și aliații din NATO încă mai speră că Putin nu va folosi arma nucleară în Ucraina, pas care ar apropia omenirea și mai multe de un nou război la scară mondială.
Potrivit jurnaliștilor de la Politico, oficialii americani le cer liderilor din China și India să discute cu liderul de la Kremlin pentru a-l tempera în încercarea de decide lansarea unui atac nuclear.

”Ar putea să-i transmită lui Putin că folosirea oricărei arme nucleare ar fi o idee dezastruoasă”, a precizat un oficial american implicat în politica de neproliferare, care încearcă să obțină sprijin de la Beijing și New Delhi în această chestiune, potrivit sursei citate.

Citește și: Marcel Ciolacu:„Dacă UE are vreun plan să ni-l trimită, mai puţin aia cu dușul în doi, care cred că e puțin cam mult”. Președintele PSD explică datele INS

Statele Unite se tem că un atac nuclear lansat de Rusia ar putea fi depistat prea târziu în contextul îngrijorărilor că eșecurile înregistrate de forțele armate ale Moscovei în Ucraina l-ar putea face pe președintele Vladimir Putin să escaladeze dramatic războiul, notează Gândul.

Majoritatea avioanelor din dotarea armată a Rusiei, împreună cu lansatoarele sale de rachete și rachete convenționale, pot lansa și arme nucleare tactice mai mici. Asta înseamnă că, dacă Putin sau comandanții săi nu vor ca lumea să știe în avans, SUA s-ar putea să afle când forțele rusești au schimbat munițiile convenționale cu bombe atomice.

Vladimir Putin a afirmat în mai multe rânduri faptul că este dispus să apeleze la utilizarea arsenalului militar:

„Înalți oficiali din state membre NATO spun că există posibilitatea, permisibilitatea, de a folosi arme nucleare împotriva Rusiei. Le reamintesc celor care permit astfel de declarații că și țara noastră are arme de distrugere în masă, unele chiar mai moderne decât cele ale NATO. Și dacă există o amenințare asupra integrității teritoriale a țării noastre și pentru protejarea cetățenilor noștri, vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție. Și nu e o cacealma. Rușii pot fi siguri că integritatea teritorială, libertatea și independența noastră vor fi sigure. Subliniez, prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție!”, a spus Vladimir Putin.

 

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult