- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu trage un semnal de alarmă cu privire la pensiile speciale „Avem o mare problemă cu ciuma pensiilor speciale”

02 May, 09:12 • Constantin Cristina
Președintele PSD, Marcel Ciolacu a vorbit despre situația delicată a pensiilor speciale din România care creează pe zi ce trece probleme grave societății.
Marcel Ciolacu trage un semnal de alarmă cu privire la pensiile speciale „Avem o mare problemă cu ciuma pensiilor speciale”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a tras un semnal de alarmă cu privire la problema pensiilor speciale din România, dar și efectele negative pe care le au asupra societății. Acesta le numește „ciumă”, a notat antena 3 CNN.

Vezi și: Marcel Ciolacu, declarații din spatele cortinelor: ce s-a discutat în coaliție despre tăierea salarială? „Nu s-a vorbit niciodată de vreo înghețare de venituri în niciun sistem”

Marcel Ciolacu trage un semnal de alarmă cu privire la pensiile speciale

„Avem o mare problemă cu ciuma pensiilor speciale care încet, încet duc la o criză socială. Eu nu o să accept ca România să piardă vreun euro din PNRR pentru că nu a făcut vreun jalon în ceea ce privește pensiile speciale”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a adăugat că nu se vor tăia din salarii sau pensii, deși coaliția guvernamentală a decis o nouă lege a salarizării să fie o prioritate, eliminând excepțiile.

„Nu taie nimeni niciun salariu și nici pensiile. Am hotărât în coaliție ca o prioritate să fie noua lege a salarizării pentru că nu mai putem crea excepții.Excepțiile trebuie să se termine în România. Noi nu putem pierde bani din PNRR pentru pensiile speciale. Când alegi să muncești la bugetul statului trebuie să înțelegi că salariul tău nu poate fi mai mare decât salariul pentru aceeași muncă din privat. Trebuie să alegi. Nu putem trăi o anomalie în care salariul din zona publică este mai mare decât în privat”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Ciolacu a vorbit și despre reducerea cheltuielilor și tăierea salariilor.

„S-a simţit decizia politicului şi unde vrem să ne îndreptăm. De exemplu, în primele luni au fost cheltuieli pe bunuri şi servicii de 17% în fiecare buget. În momentul acesta, pe martie sunt aproape 9%. Deci există deja o revenire. Nu ştim ce urmează. Asta nu înseamnă că România are macroeconomic probleme. Nu taie nimeni niciun salariu, nu taie nimeni nicio pensie. Cu adevărat, am hotărât în Coaliţie ca o prioritate să fie noua lege a salarizării pentru că nu mai putem crea tot timpul anumite excepţii. Excepţiile trebuie să se termine în România. Că vor fi scoase pe parcurs, ca să ai un climat concurenţial corect în zona privată, trebuie să scoţi excepţiile”, a mai afirmat liderul PSD.

Alte articole: Atenție, români! Marcel Ciolacu: Angajările la stat se stopează. Domeniile care scapă