- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Atenție, români! Marcel Ciolacu: Angajările la stat se stopează. Domeniile care scapă

02 May, 08:24 • Constantin Cristina
Președintele PSD, Marcel Ciolacu a dat anunțul! Angajările la stat se stopează, mai puțin în două domenii care sunt exceptate de la această măsură.
Atenție, români! Marcel Ciolacu: Angajările la stat se stopează. Domeniile care scapă

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a făcut anunțul de care se temea toată lumea. Angajările la stat se stopează, mai puțin în două domenii, a informat Antena 3 CNN.

Citește și: Nicolae Ciucă ia decizia momentului! Premierul activează planul de austeritate la Guvern. Primele declarații despre înghețarea angajărilor la stat

Marcel Ciolacu: Angajările la stat se stopează

Președintele PSD susține că până la finalizarea reformelor care vizează noua lege a salarizării în sectorul bugetar și pensiile speciale, în România trebuie rezolvate angajările la stat.

„E normal că aşteptăm să venim cu noua lege a salarizării, noua lege a pensiilor ca să facem reforma în adevăratul sens. Dar, până atunci, nici nu putem să ne uităm cum continuă angajările la stat. Ele se stopează, mai puţin în sănătate şi învăţământ şi pe urmă, prin memorandum, vii în faţa Guvernului, dai explicaţiile şi dai drumul, în cazul în care ai nevoie de aceste angajări”, a declarat, luni seară, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Tot el a spus că această ordonanță va trece săptămâna viitoare prin Guvern. Ciolacu a vorbit și despre reducerea cheltuielilor și tăierea salariilor.

„S-a simţit decizia politicului şi unde vrem să ne îndreptăm. De exemplu, în primele luni au fost cheltuieli pe bunuri şi servicii de 17% în fiecare buget. În momentul acesta, pe martie sunt aproape 9%. Deci există deja o revenire. Nu ştim ce urmează. Asta nu înseamnă că România are macroeconomic probleme. Nu taie nimeni niciun salariu, nu taie nimeni nicio pensie. Cu adevărat, am hotărât în Coaliţie ca o prioritate să fie noua lege a salarizării pentru că nu mai putem crea tot timpul anumite excepţii. Excepţiile trebuie să se termine în România. Că vor fi scoase pe parcurs, ca să ai un climat concurenţial corect în zona privată, trebuie să scoţi excepţiile”, a mai afirmat liderul PSD.

Printre măsurile pregătite de Guvern, liderul PSD a declarat, miercuri, că vor fi persoane care vor avea dreptul să fie doar într-un Consiliu de Administraţie iar bonificaţia pentru doctorat se va da doar dacă activezi în domeniu.

Alte articole: Se dă startul restructurărilor la stat! Vor fi înghețate din nou angajările, iar cheltuielile ministerelor și agențiilor vor fi limitate lunar de Guvern