- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mare atenție, pensionari! Se întâmplă chiar de azi, 5 ianuarie

05 Jan, 10:28 • Bumbeneci Diana
Vestea zilei pentru pensionari. Se întâmplă începând de azi.
Mare atenție, pensionari! Se întâmplă chiar de azi, 5 ianuarie

Încă de la jumătatea acestei săptămâni, de pe 3 ianuarie, Ministerul Muncii și Solidaridății Sociale (MMSS) și Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) au explicat cum se va face distribuirea pensiilor în prima lună a anului. Azi este ziua cea mare pentru pensionari.

Încep plățile pentru pensionari

De joi, fondurile necesare livrării pensiilor au ajuns în conturile Poștei Române. În acest sens, de vineri, poștașii din întreaga țară încep distribuirea efectivă a pensiilor către beneficiari.

„În anul 2024 vom avea două majorări ale pensiilor românilor, una de la 1 ianuarie, cealaltă ca urmare a recalculării. Tuturor pensionarilor le transmit să aibă încredere în noi, pentru că suntem responsabili, suntem serioşi. Da, există bani de pensii! (…)

Este un angajament al Guvernului României care în bugetul pentru anul 2024 prevede sursele pentru finanţarea noii legi a pensiilor care va genera creşterea pensiilor pentru toţi români„, a spus Simona Bucura-Oprescu.

Ce a transmis Casa de Pensii:

„Casa Națională de Pensii Publice informează că, în luna ianuarie 2024, plata pensiilor prin CN „Poșta Română” SA se face conform convenției încheiate între cele două instituții.

Fondurile necesare s-au transmis astăzi către CN „Poșta Română” SA.

Astfel, sumele virate vor ajunge în conturile CN „Poșta Română” SA pe data de 4 ianuarie 2024.

Distribuirea pensiilor pe teren (la domiciliul beneficiarilor) se va efectua începând cu data de 5 ianuarie 2024. În același timp, menționăm că plata pe card a pensiilor se va face în perioada 11 – 12 ianuarie.

Ai mai putea citi: Val de scumpiri în 2024. Lista produselor pentru care plătim mai mult

Cât de devreme se pensionează românii față de alte țări din Europa. Cel mai recent top subliniază unde se situează România din acest punct de vedere

Facem precizarea că deschiderea de credite de la Ministerul Finanțelor, pentru plata pensiilor în luna ianurie 2024, s-a făcut din 29.12.2023, cu utilizarea creditelor începând cu data de 03.01.2024 și cu încadrarea în limitele lunii ianuarie 2024, aprobate de guvern”.

Ministerul Muncii: „Distribuirea pensiilor se va efectua începând cu data de 5 ianuarie 2024”
„Calendarul plății pensiilor în ianuarie 2024

Casa Națională de Pensii informează că în luna ianuarie 2024 plata pensiilor la Poștă se face conform convenției încheiate între cele două instituții. Fondurile necesare s-au transmis astăzi către Poșta Română.

Astfel, sumele virate vor ajunge în conturile Poștei Române SA pe data de 4 ianuarie 2024, iar distribuirea începe pe 5, până pe 12 ianuarie.

Simona Bucura-Oprescu, ministru al Muncii, a anunțat când vor intra banii de pensii în ianuarie 2024.

„În ianuarie, pensiile vor crește, vor crește cu majorarea deja anunțată de 13,8% și sigur că românii își vor primi pensiile la timp, ca și până acum.

Am văzut declarațiile panicarte, populiste făcute de unii sau de ceilalți și chiar îi rog să fie mai rezervați în privința aceasta, fiindcă, pe de o parte, creează o neliniște românilor și care nu are nicio legătură cu realitatea.

Pe de altă parte, în ceea ce privește modul în care agențiile de rating și alte instituții care sunt foarte atente la ceea ce se întâmplă în România, în mediul economic, în ceea ce privește partea de buget de stat, de politici macroeconomice, este foarte important să fim responsabili și să nu facem declarații care nu se regăsesc în realitate și care sigur produc efecte negative„, a declarat ministrul Muncii.

Poți citi azi și: Se schimbă radical vremea după Anul Nou. Meteorologii anunță o nouă prognoză pentru 4 săptămâni

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult